Το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Πολωνίας θα ξαναρχίσει την αγωνιστική δραστηριότητά του στις 29 Μαΐου και θα ολοκληρώσει τη σεζόν έως τις 19 Ιουλίου, αφού ο πρωθυπουργός Ματέουζ Μοραβιέτσκι άναψε σήμερα (25/4) το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή παιχνιδιών χωρίς θεατές.

Με αυτόν τον τρόπο, η Πολωνία έγινε μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που όρισαν ημερομηνία για την επανέναρξη της σεζόν, η οποία είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω της επιδημίας του COVID-19.

Η Πολωνία, η οποία ανέφερε μέχρι σήμερα 11.067 κρούσματα και 499 θανάτους, άρχισε να χαλαρώνει μερικά μέτρα νωρίτερα τον Απρίλιο: άνοιξε ξανά τα δάση και τα πάρκα, διευκόλυνε τους κανόνες σχετικά με τον αριθμό των πελατών στα καταστήματα, ενώ επίσης σήμερα ανακοίνωσε και το άνοιγμα υπαίθριων αθλητικών χώρων.

«Αυτά είναι εξαιρετικά νέα» δήλωσε περιχαρής ο Μάρτσιν Ανιμούτσκι, πρόεδρος της πολωνικής Λίγκας που είναι γνωστή ως Ekstraklasa.

«Η συγκατάθεση της κυβέρνησης να συνεχίσουμε τις προπονήσεις μάς δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το σχέδιο στο οποίο εργαζόμαστε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Εάν δεν υπάρχουν απροσδόκητα προβλήματα και η κατάσταση της υγείας στη χώρα το επιτρέπει, αφού περάσει η περίοδος προετοιμασίας, το πρωτάθλημα θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 29 Μαΐου».