Ο εγκλεισμός «σκάλισε» το ταλέντο της κηπουρικής για αρκετούς, με αποτέλεσμα μπαλκόνια και αυλές να γεμίσουν χρώματα κι αρώματα.

Γεγονός είναι ότι ο κόσμος που έχει μείνει σπίτι ασχολείται περισσότερο πλέον με την αυλή, το μπαλκόνι και την ταράτσα του.

Τον τελευταίο καιρό επανέρχεται δυναμικά στη ζωή πολλών ανθρώπων η κηπουρική, που αποτελεί παράλληλα μια ευεργετική ασχολία, καθώς μας χαλαρώνει από την ένταση της καθημερινότητας, ειδικά τώρα που οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές εξαιτίας της καραντίνας.

Και μπορεί κάθε χρόνο, τον Απρίλιο, να είναι αναμενόμενη η αύξηση των αγορών από τους ερασιτέχνες κηπουρούς που συνηθίζουν τέτοια εποχή να φυτεύουν αγαπημένα τους φυτά στη βεράντα ή στον κήπο, ωστόσο τώρα έχει παρατηρήσει μια μεγαλύτερη αύξηση, σε σύγκριση με πέρυσι, στον αριθμό των νέων κηπουρών τον τελευταίο μήνα και στα φυτώρια της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.


«Ο κόσμος φαίνεται πως βρίσκει σαν διέξοδο την ενασχόλησή του με την καλλιέργεια και οι νέοι κηπουροί είναι κάθε μέρα και περισσότεροι" τονίζουν οι επαγγελματίες του χώρου.

Πρώτα στη λίστα των προτιμήσεων είναι πάντως τα λαχανικά, καθώς όσοι έχουν τη δυνατότητα χώρου στο σπίτι τους προμηθεύονται τα φυτά και φτιάχνουν τον δικό τους, μικρό ή μεγαλύτερο λαχανόκηπο, φυτεύοντας ντομάτες, αγγουράκια, κολοκυθάκια.


 Φωτογραφίες πατρινών από το facebook....