«Οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν εύλογες προσδοκίες για τη στήριξή τους από την Πολιτεία σε αυτή τη δίχως προηγούμενο συγκυρία που βιώνουμε όλοι».

Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος έχει δικαίωμα στην ελπίδα για άμεσα και τολμηρά μέτρα στήριξης.

Προς επίρρωση των παραπάνω ο κ. Βασιλικός έκανε λόγο για υγειονομικά πρωτόκολλα, διαφοροποιημένα ανά υπηρεσία και μέγεθος ξενοδοχείου, ώστε να είναι πρακτικά υλοποιήσιμα. Επίσης για χρηματοδοτικά εργαλεία και φορολογικές ελαφρύνσεις για την τόνωση της ρευστότητας και για να μπορέσουν τα ξενοδοχεία να επιβιώσουν μέσα σε ένα περιβάλλον χαμηλής ζήτησης και υψηλού ανταγωνισμού.

Τέλος ζητά επιδότηση της εργασίας για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού των ξενοδοχείων. Τέτοια μέτρα, όπως σημειώνει, είναι αναγκαία για να καταφέρουν τα ξενοδοχεία να συνεχίσουν τη διαχρονική εθνική και κοινωνική προσφορά τους.

Όπως τονίζει ο κ. Βασιλικός, ο κλάδος των ξενοδοχείων -με ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική απέναντι σε πελάτες και συνεργάτες, η οποία μάλιστα απορρόφησε και τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη που κλήθηκαν να σηκώσουν και με ιδιωτικές επενδύσεις που μόνο για ανακαινίσεις ξενοδοχείων φτάνουν το 1 δισ. ευρώ το χρόνο- συνέβαλε τα μέγιστα στο να ξεπεραστεί η δεκαετής κρίση και να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη, στηρίζοντας τα δημόσια έσοδα και την απασχόληση, όπως ευρέως πλέον γίνεται αποδεκτό.