Όσο οι εβδομάδες περνούν κι εμείς συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά του κοροναϊού, η αλήθεια είναι πώς έχουμε παραμελήσει κάπως την εμφάνισή μας. Πλέον άλλωστε δε βγαίνουμε καθημερινά από το σπίτι για να πάμε στη δουλειά, ενώ παράλληλα η κοινωνική μας ζωή είναι πιο περιορισμένη από ποτέ.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να περάσουμε δημιμουργικά τον χρόνο μας στο σπίτι. Έτσι, όχι μόνο θα δείξουμε πιο όμορφες, αλλά κυρίως θα νιώσουμε πιο όμορφες, όπως αναφέρει το vita.

Ορίστε, λοιπόν, πώς θα περιποιηθούμε τον εαυτό μας με τις δικές μας DIY συνταγές ομορφιάς.

Σπιτικό scrub

Θα χρειαστούμε:

1 κ.σ. φύλλα πράσινου τσαγιού

1 κ.σ. άνθη λεβάντας

2 κουταλιές μέλι

1 κουταλιά μηλόξιδο ή λεμόνι

Πώς θα το φτιάξουμε:

Λιώνουμε στο μπλέντερ τα άνθη λεβάντας και τα φύλλα του τσαγιού. Μετά τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ώσπου το μείγμα μας να είναι ομοιογενές. Έπειτα, απλώνουμε ένα παχύ στρώμα στο πρόσωπο και τον λαιμό, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Τέλος, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Ενυδατική μάσκα για το πρόσωπο

Θα χρειαστούμε:

1/2 αγγούρι

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (με κανονικά λιπαρά)

Πώς θα τη φτιάξουμε:

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το ρίχνουμε στο μπλέντερ. Έπειτα, το ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Μαζεύουμε τα μαλλιά μας και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει περίπου 10΄ και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό

Body butter

Θα χρειαστούμε:

3/4 φλιτζανιού βούτυρο κακάο

1/4 φλιτζανιού λάδι καρύδας

Πώς θα το φτιάξουμε:

Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας. Απομακρύνουμε το μπολ από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 20′. Περιμένουμε μέχρι το μείγμα να στερεοποιηθεί και πάλι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και φυλάμε το body butter σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο βάζο.

Επανορθωτική μάσκα μαλλιών

Θα χρειαστούμε:

1 ώριμη μπανάνα

2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι

Πώς θα τη φτιάξουμε:

Λιώνουμε την μπανάνα και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς κομμάτια μπανάνας. Απλώνουμε το μείγμα, ξεκινώντας από τις άκρες, στις οποίες πρέπει να επιμείνουμε, και συνεχίζοντας στις ρίζες. Βγάζουμε τη μάσκα μετά από 45′ και λουζόμαστε όπως συνήθως.