Μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη της Euroleague στην οποία αποφασίστηκε πως μέχρι τις 24 Μαΐου θα πρέπει να έχει αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η σεζόν ή θα διακοπεί οριστικά, η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

Σε αυτή, όσον αφορά τον Προμηθέα προέκυψαν νεότερα, καθώς όπως έγινε γνωστό στο διάστημα 12 Ιουνίου-2 Ιουλίου θα έχουμε προετοιμασία ενώ στις 4-17 Ιουλίου οι αγώνες του EuroCup θα διεξαχθούν σε μια πόλη.

Ακόμη, αναφέρεται στη συμφωνία με την ELPA, την Ένωση Παικτών για τα συμβόλαια, τις ημερομηνίες στο σενάριο που θα συνεχιστεί η σεζόν αλλά και το τουρνουά σε μία πόλη μεταξύ 4-26 Ιουλίου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει:

«Το Δ.Σ. των μετόχων της EuroLeague Basketball πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, 13 Απριλίου για τρίτη φορά από την αναστολή των δραστηριοτήτων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτήν συζητήθηκαν δυο βασικά θέματα.

Αρχικώς, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των κλαμπ της EuroLeague και την Ένωση Παικτών, θέτοντας έναν αριθμό από μίνιμουμ υποχρεώσεις και εγγυήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν 2019-20, τόσο για τις ομάδες όσο και για τους παίκτες.

Αποφασίστηκε, λοιπόν…

– Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν προσωρινά στις πατρίδες τους με δική τους ευθύνη, ακολουθώντας τις οδηγίες της εκάστοτε κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών υγείας.

– Οι εκκρεμείς μισθοί για τη σεζόν 2019-20 αναβάλλονται.

Αν οι συνθήκες υγείας καταστήσουν εφικτή την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, η σεζόν 2019-20 θα συνεχιστεί. Σε αυτή την περίπτωση:

– Τα συμβόλαια των παικτών για τη σεζόν 2019-20 επεκτείνονται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020. Το 85% των μισθών των παικτών θα πληρωθεί από τα κλαμπ, όχι αργότερα από τις 15 Αυγούστου 2020.

Αν η σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρωθεί

– Τα συμβόλαια των παικτών για την EuroLeague 2019-20 θεωρούνται ότι έχουν λήξει.

– Για πολυετή συμβόλαια παικτών, οι υποχρεώσεις των ομάδων και των παικτών αρχίζουν ξανά από την 1η Ιουλίου 2020.

– Το 80% των μισθών των παικτών για τη σεζόν 2019-20 θα πληρωθεί από τα κλαμπ το αργότερο ως τις 15 Αυγούστου 2020.

Οι συζητήσεις με την Ένωση Προπονητών της EuroLeague συνεχίζονται με στόχο να επιτευχθεί επίσης συμφωνία.

Δευτερευόντως, οι ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα για τις ημερομηνίες εφόσον συνεχιστεί η σεζόν.

24 Μαΐου: Καταληκτική ημερομηνία για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν ή θα τερματιστούν οριστικά οι διοργανώσεις της EuroLeague και του EuroCup.

29 Μαΐου – 11 Ιουνίου: Καραντίνα (αν χρειαστεί)

12 Ιουνίου – 2 Ιουλίου: Προετοιμασία

4-17 Ιουλίου: Οι αγώνες του EuroCup σε μια πόλη

4-26 Ιουλίου: Οι αγώνες της EuroLeague σε μια πόλη».