Συναγερμός σήμανε στα Καλάβρυτα, σε Δημαρχείο και Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς υπήρξε η ενημέρωση για την επείγουσα μεταφορά ανηλίκων προσφύγων στην δομή για τα ασυνόδευτα, που υπάρχει στα Καλάβρυτα, στο πρώην κτίριο του Ε.Ε.Σ. (Βουγά).

Οι τέσσερις ανήλικοι από το Αφγανιστάν, τρία παιδιά ηλικίας 17 ετών και ένας 16χρονος, μεταφέρθηκαν, από το Λιμεναρχείο της Πάτρας, στην μοναδική δομή που υπάρχει στην Αχαΐα, από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, με εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Πατρών.

Για το θέμα, τόσο ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος από το την δημοτική αρχή για τον συντονισμό κατά του κορωνοϊού, κ. Θεόδωρος Νασιώτης, ζήτησαν ενημέρωση για την κατάσταση των παιδιών με έμφαση την υγεία τους βέβαια, καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για κρούσματα του κορωνοϊού σε μεταναστευτικές δομές, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Εισαγγελέα Καλαβρύτων κ. Λιανόπουλο.

Από την Εισαγγελία της Πάτρας ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά παρέμεναν επί αρκετά 24ωρα στα κρατητήρια και μεταφέρθηκαν στα Καλάβρυτα για λόγους υγείας και ανθρωπιστικούς βέβαια.

Μετά από την ενημέρωση που έγινε από την Εισαγγελία Ανηλίκων της Πάτρας, Δήμος και Εισαγγελέας στα Καλάβρυτα, έθεσαν σε καραντίνα προληπτικά τους 4 ανήλικους στην δομή του Ε.Ε.Σ.

Συγκεκριμένα και οι τέσσερις θα παραμείνουν για 14 μέρες σε χωριστό, απομονωμένο δωμάτιο, ενώ θα κάνουν χρήση χωριστής τουαλέτας, προκειμένου να αποκλεισθεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης νόσου είτε εντός της δομής, είτε ακόμη και στην πόλη των Καλαβρύτων.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις συνθήκες που μπορεί να δημιουργήσει οποιοσδήποτε αιφνιδιασμός με ανεπιθύμητες παρενέργειες στην κοινότητα καθώς η περιοχή, σταδιακά με την έξοδο από την καραντίνα, λαμβάνει μέριμνα για να προστατέψει τον γηρασμένο πληθυσμό και πάσχοντες αλλά και να αποκαταστήσει την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό στην περιοχή.

Να σημειώσουμε, ότι, τόσο οι διαμένοντες στην δομή, όσο και το προσωπικό, από την πρώτη εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, τήρησαν απαρρέκκλιτα το πρωτόκολλο και όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Πηγή: kalavrytanews.com