Δωρεάν εξ αποστάσεως σεμινάριο για την προσαρμογή του χώρου του πολιτισμού στα νέα δεδομένα μετά την πανδημία διοργανώνει η εταιρεία «Mosaic//Πολιτισμός και Δημιουργικότητα» την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, στις 6.00 μ.μ.

Το σεμινάριο έχει τίτλο «Δημιουργοί, καλλιτέχνες και πολιτιστικοί οργανισμοί: Η επόμενη μέρα / Πηγές χρηματοδότησης και νέες ιδέες μετά τον covid-19» και σκοπός του είναι η συζήτηση για το πώς οι άνθρωποι του πολιτισμού και της δημιουργίας θα προγραμματίσουν τη δράση τους, με βάση τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν.

Θα παρουσιαστούν επίσης οι βασικές πηγές χρηματοδότησης που προέρχονται από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, καθώς και οι επιχορηγήσεις που έχει ή πρόκειται να εξαγγείλει το υπουργείο Πολιτισμού. Ειδική έμφαση θα δοθεί στα ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον δημιουργικό και πολιτιστικό κλάδο για τη δικτύωση και προώθηση του έργου τους.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι οι:

- Ματούλα Σκαλτσά, μουσειολόγος, καθηγήτρια ΑΠΘ, συντονίστρια μεταπτυχιακού προγράμματος Μουσειολογία – Διαχείριση Πολιτισμού
- Ειρήνη Κομνηνού, υπουργείο Πολιτισμού, Προϊστ. Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης, Creative Europe Desk
- Γιώργος Σάρλης, πολιτιστικός διαχειριστής, συνιδρυτής Mosaic
- Ανδρέας Τσιλίρας, πολιτιστικός διαχειριστής, εκδότης, συνιδρυτής Mosaic
Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία σύνδεσης στο σεμινάριο, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.mosaic-hub.gr.