Είναι γνωστό ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής και ο σύνδεσμος των Nortenos Patras, πέρα από την αγάπη τους στην ομάδα, έχουν μια δημιουργικότητα στις κινήσεις τους και στις πρωτοβουλίες που παίρνουν.

Η δημιουργικότητα αυτή αρκετές φορές ταυτίζεται με το καλλιτεχνικό πνεύμα που έχουν ορισμένα μέλη τους, φτιάχνοντας υπέροχα γκράφιτι και ζωγραφιές που έχουν έναν συμβολισμό και αναδεικνύουν με έναν ξεχωριστό τρόπο την αγάπη τους για την Παναχαϊκή.

Το έχουν αποδείξει αυτό όταν με δικές τους ζωγραφιές στόλισαν τον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της πυγμαχικής ομάδας της Παναχαϊκής, αλλά και με διάφορα ακόμα γκράφιτι που έχουν βάλει στη σκεπαστή του γηπέδου της Αγυιάς.

Το τελευταίο καλλιτεχνικό τους κατόρθωμα αφορά τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και έγινε στο διάστημα της καραντίνας. Μέλη του συνδέσμου, δημιούργησαν ένα γκράφιτι στο οποίο απεικονίζεται ο «μάγος» της Παναχαϊκής Βασίλης Στραβοπόδης, με τον γιο του, Νίκο. 

Η εικόνα αυτή είχε απαθανατιστεί από φωτογράφο τη δεκαετία του 70’, όταν ο βιρτουόζος άσος, κοσμούσε τα ελληνικά γήπεδα. Ο Βασίλης Στραβοπόδης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε η Πάτρα και σίγουρα ανήκει στους καλύτερους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναπόσπαστο μέλος της χρυσής ομάδας της Παναχαϊκής, τότε που οι «κοκκινόμαυροι» μεσουρανούσαν στην Ελλάδα και έφτασαν να αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Οι Νortenos πήραν την φωτογραφία του «μάγου» με τον γιό του, το έκαναν τέχνη, εκφράζοντας με έναν συμβολικό τρόπο ότι η αγάπη για αυτή την ομάδα περνάει από γενιά σε γενιά.

Από τον πατέρα στον γιο. Άρα η "φλόγα" ποτέ δεν σβήνει και παραμένει πάντα ζωντανή.