Δύσκολη θα είναι η επαναφορά στην κανονικότητα την μετά κορωνοϊού εποχή για τα δυο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Παναγιά Βοήθεια» και το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Στο νοσοκομείο του Ρίου τα τακτικά ιατρεία που είχαν αναβληθεί από τις 10 Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας είναι πάνω από 8.000. Εξίσου μεγάλος είναι και ο αριθμός των χειρουργείων που ήταν να γίνουν όλο αυτό το διάστημα και είχαν ματαιωθεί στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας.

Παρόμοιοι είναι και οι αριθμοί στα τακτικά ιατρεία και στα χειρουργεία που είχαν αναβληθεί στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από τον κορωνοϊό οι λίστες αναμονής και στα δύο νοσοκομεία ήταν μεγάλη, οι ασφαλισμένοι θα έπρεπε να περιμένουν αρκετό διάστημα για να εξεταστούν.

Πλέον στο διάστημα της καραντίνας έχει διαμορφωθεί νέα λίστα με τους νέους ασθενείς και έτσι η αναμονή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ωστόσο, το θετικό και αυτό που θα βοηθήσει την κατάσταση στην επαναφορά στην κανονικότητα είναι η ενίσχυση του προσωπικού στο διάστημα που μεσολάβησε στο πλαίσιο της θωράκισης του συστήματος δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας έχουν προσληφθεί πλέον των 60 νοσηλευτών,ενώ υπάρχει ενίσχυση και σε ιατρικό προσωπικό όπως αναισθησιολόγους και άλλες ειδικότητες.  Στον "Άγιο Ανδρέα" την Τετάρτη ανέλαβαν καθήκοντα άλλα 25 άτομα νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ θα υπάρξει και νέα ενίσχυση.

(Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πελοπόννησος»).