Μετά τις διαμαρτυρίες των καρναβαλιστών για το τελεσίγραφο που τους έδωσε ο δήμος για να φύγουν από τις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ βρέθηκε λύση.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων Χρήστο Κορδά από το γραφείο του οποίου στέλνονταν τα ειδοποιητήρια στους εκπροσώπους των πληρωμάτων για να φύγουν από τον πρώην ΑΣΟ, θα παραχωρηθεί χώρος στο Καρναβαλικό Εργαστήρι στο Πετρωτό για να βάλουν εκεί οι καρναβαλιστές τα πράγματα τους.

Πρόκειται για καρναβαλικές κατασκευές που είχαν φτιάξει τα πληρώματα για το φετινό καρναβάλι και τα οποία από τη στιγμή που δεν έγιναν οι παρελάσεις ξέμειναν στον ΑΣΟ για το καρναβάλι του 2021.

Ο Δήμος και η αντιδημαρχεία Έργων που πρέπει πλέον σύντομα να προχωρήσει την εργολαβία για την κατασκευή του πολυχώρου – πολυκέντρου στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, έδινε, σύμφωνα με τους καρναβαλιστές, μόλις δύο ημέρες για να φύγουν από τον χώρο.

Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους καρναβαλιστές, σε ένα χρονικό διάστημα που ακόμα ήμαστε σε μέρες πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα, δεν τους είχε ανακοινωθεί το πού θα έπρεπε να μεταφέρουν τις κατασκευές και τα πράγματα τους.

Κορδάς: "Θα αφήσουμε το έργο να κινδυνέψει;"

Από την άλλη ο Χρήστος Κορδάς τονίζει για το θέμα: "Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το έργο θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες.

Αν δεν ξεκινήσει σε άμεσο χρόνο, αφού πλέον είναι όλα έτοιμα από κάθε πλευρά, τότε με βάση το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, κινδυνεύουμε να χάσουμε τα χρήματα που έχουμε εξασφαλίσει για τη χρηματοδότηση του έργου. Ένα έργο που είναι να αναβαθμίσει την περιοχή κινδυνεύει να χαθεί. Είναι κάτι που θέλουμε αυτό; 

Πάντως, αν δεν υπήρχε η λύση του Πετρωτού, τότε η δουλειά των καρναβαλικών πληρωμάτων θα μεταφερόταν στο υπαίθριο πάρκινγκ του Λαδόπουλου και θα ήταν στο έλεος του καιρού και των βανδάλων.

Η προσωρινή λύση που φέρεται να έδωσε  ο κ. Κορδάς ικανοποίησε τους καρναβαλιστές. Τουλάχιστον τους περισσότερους από αυτούς.

Μένει να βρεθεί μια μόνιμη στέγη για τα καρναβαλικά πληρώματα κάτι που όπως έχει πει και η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, είναι απολύτως απαραίτητο, όχι μόνο για τους καρναβαλιστές, αλλά και για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα στη διεξαγωγή της διοργάνωσης.