Έτοιμο είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας για να υποδεχθεί ασθενείς με κορωνοϊό που προέρχονται από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι, μετά την υγειονομική βόμβα που έσκασε με τα 150 επιβεβαιωμένα.

Ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα νοσηλεύεται ένας νεαρός Σομαλός που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου.

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, όμως επειδή ο νεαρός πρόσφυγας πάσχει από υποκείμενο νόσημα οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στο Ρίο, έτσι ώστε να βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Άλλωστε, το Κρανίδι και η Αργολίδα βρίσκονται στην δικαιοδοσία της 6ης ΥΠΕ και σε αυτή την υγειονομική περιφέρεια το νοσοκομείο αναφοράς είναι αυτό του Ρίου.

Πάντως, τα 150 κρούσματα που αποκαλύφτηκαν στο Κρανίδι, θέτει σε εκ νέου επιφυλακή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, αλλά και γενικότερα την περιοχή της Πελοποννήσου.

Ήδη, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση 50 κλινών για τα νοσοκομεία του Ναυπλίου και του Άργους, αν και στην περιοχή δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ.

Για το θέμα πάντως θα γίνει σύσκεψη, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο δημόσιος μηχανισμός για την προστασία της περιοχής, αλλά και της δημόσιας υγείας, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον διασπορά του ιού μέσα από αυτό το περιστατικό.