Η δικαστική διαμάχη μεταξύ βρετανικού ταμπλόιντ και της Μέγκαν Μαρκλ συνεχίζεται. Ήδη παρουσιάστηκε το γράμμα που είχε γράψει η δούκισσα του Σάσεξ στον πατέρα της και δημοσίευσε η εφημερίδα. Το επόμενο κομμάτι της υπόθεσης κατά της Dailymail εξετάζεται την Παρασκευή.

Όμως, το πρωί της Δευτέρας η νομική ομάδα της Μέγκαν Μαρκλ υπέβαλε έγγραφα ως απάντηση στην υπεράσπιση της εφημερίδας, η οποία κατατέθηκε τον Ιανουάριο. H 38χρονη υπέβαλε μήνυση για την δημοσίευση της προσωπικής επιστολής που έστειλε στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ τον Αύγουστο του 2018, τρεις μήνες μετά τον γάμο της με τον Χάρι.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πατέρας της αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής, όταν ένας φίλος του ενημέρωσε το PEOPLE για την ύπαρξη αυτής της επιστολής.

Η νέα κατάθεση της Μέγκαν αναφέρει ότι εκείνη δεν εξουσιοδότησε κανέναν φίλο της να μιλήσει στο PEOPLE. Τα νομικά έγγραφα προσθέτουν ότι αν είχε δώσει άδεια για τις συνεντεύξεις, θα είχε πει στους φίλους της να μην αναφέρουν το γράμμα και το περιεχόμενό του. Τα νέα νομικά έγγραφα τονίζουν το πλαίσιο στο οποίο εκείνη και ο Χάρι έστειλαν sms και πήραν τηλέφωνο τον πατέρα της, σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν όταν η Μέγκαν αισθανόταν χάλια λίγες ημέρες πριν από τον γάμο στις 19 Μαΐου 2018. Ο Μαρκλ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος στις 3 Μαΐου.

“Σε κάλεσα και στου έστειλα μηνύματα αλλά δεν είχα νέα σου, οπότε ελπίζω να είσαι καλά" αναφέρει σε sms η Μέγκαν.

Στις 6 Μαΐου η Μέγκαν και ο Χάρι έμαθαν ότι ο Τόμας, ο οποίος δεχόταν παρενόχληση από την Mail on Sunday, σύμφωνα με τους δικηγόρους της Μαρκλ, είχε ποζάρει για φωτογραφίες σε παπαράτσι.

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα, η Μέγκαν προσπάθησε να κανονίσει βοήθεια για τον πατέρα της μυστικά και ιδιωτικά, με προσοχή να μην διαρρεύσει στον Τύπο. Προσπαθούσε να προστατέψει τον πατέρα της από την αυξανόμενη αδιακρισία των ΜΜΕ και εκείνος έπρεπε να κρατήσει χαμηλό προφίλ μέχρι τον γάμο.

Στις 14 Μαΐου ο Τόμας ανακοινώνει ότι δεν θα πάει στον γάμο. Ο Χάρι τον καλούσε συνεχώς για 30 λεπτά και έπειτα του στέλνει μήνυμα: "Τομ, ο Χάρι είμαι και θα σε καλέσω ξανά τώρα. Σήκωσε το σε παρακαλώ, ευχαριστώ". Ακολουθεί κι άλλο μήνυμα: "Τομ, ο Χάρι ξανά. Πρέπει να σου μιλήσω. Δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγγνώμη, καταλαβαίνουμε τις συνθήκες αλλά το να μιλάς δημόσια μπορεί μόνο να κάνει χειρότερη την κατάσταση. Αν αγαπάς την Μέγκαν και θέλεις να το διορθώσεις σε παρακαλώ κάλεσε με γιατί υπάρχουν δύο άλλες επιλογές που δεν περιλαμβάνουν το να μιλήσεις στα μίντια, που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση. Οπότε σε παρακαλώ κάλεσε με για να σου εξηγήσω. Εγώ και η Μεγκ δεν έχουμε θυμώσει, απλά πρέπει να σου μιλήσουμε. Ευχαριστώ". Στη συνέχεια στέλνει ένα ακόμη μήνυμα "Το να μιλάς στον Τύπο θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Πίστεψε με Τομ. Μόνο εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, όπως προσπαθούμε να κάνουμε από την πρώτη ημέρα".

Όταν ο Τόμας είπε στο ΤΜΖ ότι έπαθε καρδιακή προσβολή, ήταν η πρώτη φορά που το έμαθε η Μέγκαν σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα. Όταν ο Τόμας της έστειλε μήνυμα του απάντησε στις 15 Μαΐου.

“Προσπαθώ να σε βρω όλο το Σαββατοκύριακο αλλά εσύ δεν απαντάς στις κλήσεις μας ούτε στα sms..." γράφει η Μέγκαν. "Ανησυχούμε για την υγεία και την ασφάλειά σου και έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για να σε προστατεύσουμε αλλά δεν είμαι σίγουρη τι μπορώ να κάνω παραπάνω όταν δεν απαντάς... Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορούμε να σου στείλουμε άνδρες από την ασφάλειά μας; Λυπάμαι που είσαι στο νοσοκομείο, αλλά πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί μας. Σε ποιο νοσοκομείο είσαι;" ρωτάει. "Ο Χάρι και εγώ αποφασίσαμε να σου στείλουμε την ομάδα ασφαλείας που δεν ήθελες το περασμένο Σαββατοκύριακο για να είναι μαζί σου και να είσαι ασφαλής. Θα είναι στη διάθεση σου όταν τους χρειαστείς. Σε παρακαλώ κάλεσε με όσο πιο γρήγορα μπορείς... Όλα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά αλλά η υγεία σου προέχει" γράφει σε άλλο μήνυμα.