Υλικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ μανιτάρια λευκά σε φέτες
1 κουταλάκι θυμάρι φρέσκο
200 γρ φρέσκο σπανάκι
300 γρ ανθότυρο
4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
6 φύλλα λαζάνια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο, αλλά και μια κουταλιά κεφαλογραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε
  • Μουλιάζουμε τα λαζάνια σε χλιαρό νερό
  • Προσθέτουμε ένα τρίτο του μείγματος σε μέτριο πυρέξ, και στρώνουμε δύο φύλλα λαζάνια. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τα λαζάνια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 35’ λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα και να μαλακώσουν τα ζυμαρικά

Πηγή: iefimerida.gr