Ειδοποιητήριο έλαβαν τα καρναβαλικά πληρώματα από τον Καρναβαλικό Οργανισμό και τον Δήμο Πατρέων για να μαζέψουν τα πράγματα τους από τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ και να φύγουν από τον χώρο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή η διαδικασία αυτή θα γίνει με σταθερά βήματα και μεθοδικά.  

«Τα καρναβαλικά πληρώματα γνωρίζουν καλά το όλο θέμα και ότι είναι να φύγουν από τον χώρο εδώ και δύο χρόνια.

Κανονικά θα έπρεπε να είχαν φύγει "χθες" όμως δώσαμε παράταση και για αυτό το καρναβάλι που μας πέρασε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τους καρναβαλιστές».

Σύμφωνα με την Ήρα Κουρή ο Καρναβαλικός Οργανισμός θα εκδώσει μέσα στις επόμενες ώρες σχετικό δελτίο Τύπου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους κύκλους των καρναβαλιστών, το ειδοποιητήριο δεν στέλνεται από τον Καρναβαλικό Οργανισμό, αλλά από την γραμματέα του αντιδημάρχου Έργων Χρήστου Κορδά, μέσω τηλεφώνου.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι καρναβαλιστές δεν τους δίνεται καμία παράταση για μετά το τέλος της πανδημίας και δεν τους διευκρινίζεται ότι θα μετακινηθούν από το πρώην ΑΣΟ μετά την άρση των μέτρων.

Ορισμένοι, άλλωστε, υποστηρίζουν ότι όταν ρώτησαν για το πώς θα γίνει η διαδικασία αυτή εν μέσω πανδημίας, τους δόθηκε απάντηση ότι θα τους βγάλει ο δήμος τα κατάλληλα έγγραφα που να δικαιολογούν τη μετακίνηση. 

Θυμίζουμε ότι στον χώρο του πρώην ΑΣΟ θα προχωρήσει το έργο για την δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτιστικού κέντρου και θα αναδιαμορφωθεί το κτίριο.

Το μεγάλο ερώτημα φυσικά παραμένει το που θα πάνε τελικά οι καρναβαλιστές αφού μέχρι ώρας δεν έχει βρεθεί κανένας χώρος που να είναι κατάλληλος, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός που είχε γίνει δεν είχε αποτέλεσμα.