Διάταγμα που επιτρέπει τους διαδικτυακούς γάμους, υπέγραψε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, καθώς πολλοί γάμοι ακυρώθηκαν εξαιτίας των αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού.

Από τώρα και στο εξής, οι άνθρωποι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για άδειες γάμου από απόσταση και οι κληρικοί θα επιτρέπεται πλέον να διεξάγουν τελετές διαδικτυακά. Μάλιστα, θέλοντας να αστειευτεί, ο Άντριου Κουόμο τόνισε ότι η απόφαση αυτή σημαίνει ότι πλέον «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» για τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν. «Μπορείτε να το κάνετε μέσω Zoom. Ναι ή όχι;» είπε στην ενημέρωσή του το Σάββατο.

Η απόφαση ελήφθη μετά την παράταση των μέτρων περιορισμού της πολιτείας της Νέας Υόρκης έως τις 15 Μαϊου. Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από κορωνοϊό μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Μερικοί αναρωτήθηκαν γιατί τα ζευγάρια να θέλουν να παντρευτούν αυτή την χρονική περίοδο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού όταν οι οικογένειες και οι φίλοι τους δεν μπορούν να συμμετάσχουν ενώ άλλοι επέκριναν τον κυβερνήτη λέγοντας πως δεν έδωσε προτεραιότητα σε άλλες αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι επεσήμαναν πως κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ο γάμος θα μπορούσε να προσφέρει πρακτικά οφέλη, όπως το να επιτρέπεται στα ζευγάρια να μοιράζονται την ασφαλιστική κάλυψη υγείας.