Η επιθυμία ενός 36χρονου να βγάλει selfie, παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Σοκαριστικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, δείχνει έναν νεαρό άνδρα να κρέμεται τρομοκρατημένος από το περβάζι ενός παραθύρου, από τον 15ο όροφο ενός κτιρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Μόσχα. Ο 36χρονος Αντον Κοζλόφ, είχε γλιστρήσει, προσπαθώντας να τραβήξει μία selfie και έμεινε κρεμασμένος για 15 λεπτά, σε ύψος 5 μέτρων σχεδόν. Δυο γυναίκες προσπαθούν να τον κρατήσουν, πιάνοντάς τον σφιχτά από τα χέρια. Ο άνδρας, παλεύει απεγνωσμένα, με όλες του τις δυνάμεις, να κρατηθεί. Τις δραματικές στιγμές, τράβηξε κάποιος άλλος ένοικος της πολυκατοικίας.

Η περιπέτειά του ευτυχώς έληξε ομαλά, καθώς σύντομα ένας αστυνομικός που περιπολούσε στην περιοχή, έσπευσε στο κτίριο που βρίσκεται στην περιοχή Nekrasovka, για να τον βοηθήσει και να τον τραβήξει με ασφάλεια μέσα στο διαμέρισμα.

Ωστόσο, στον 36χρονος και τη σύζυγό του επιβλήθηκε πρόστιμο 44 λιρών, αφού η αστυνομία ανακάλυψε ότι παραβίασαν τους κανόνες απομόνωσης εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς επισκέφθηκαν έναν φίλο τους για ένα «πάρτι καραντίνας με αλκοόλ».

Η selfie έφερε και πρόστιμο

«Ο 36χρονος κάτοικος της Nekrasovka, άνοιξε το παράθυρο να βγάλει μια selfie, αλλά γλίστρησε, με αποτέλεσμα να κρεμαστεί από το περβάζι με τα χέρια του», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στη Ρωσία, ανακοινώθηκαν σκληροί νόμοι τον περασμένο μήνα, σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες καραντίνας μπορούν να αντιμετωπίσουν μέχρι και επταετή ποινή φυλάκισης, σε περίπτωση που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και κάποιος πεθάνει ως αποτέλεσμα της παραβίασής τους.

Υπάρχουν επίσης πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τη διαταγή παραμονής στο σπίτι, με πιθανή πενταετή ποινή για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με την πανδημία.