Δεν ήταν λίγα τα σπίτια που έβαλαν τελικά τη σούβλα και έψησαν τον οβελία με τον παραδοσιακό τρόπο, στην Πάτρα.

Όσοι είχαν μπαλκόνια και αυλές (κυρίως στα προάστια της πόλης) αξιοποίησαν αυτό το πλεονέκτημα και σούβλισαν κανονικά, χωρίς φυσικά να προχωρήσουν σε συναθροίσεις και σε συνωστισμούς, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Κάποιοι μάλιστα δεν περιορίστηκαν στο αρνί, αλλά έβαλαν και κοκορέτσι για το καλό της ημέρας

Οι περισσότεροι βέβαια έφτιαξαν το αρνί στο φούρνο, με ένα διαφορετικό τρόπο από ότι τις  προηγούμενες χρονιές, ειδικότερα στο κέντρο της Πάτρας που δεν ενδείκνυται για σούβλες.

Πάντως, συνδύασαν το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα με παραδοσιακές μουσικές και δημοτικά τραγούδια, όπως απαιτεί το έθιμο και ορισμένους πιο γλεντζέδες ακόμα να ρίχνουν τη… γυροβολιά τους στο μπαλκόνι τους.

Έτσι και έτσι λοιπόν οι Πατρινοί γιόρτασαν την Κυριακή του Πάσχα με τον παραδοσιακό τρόπο και πάντα με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, ελπίζοντας ότι κοντοζυγώνει η μέρα που ο κορωνοϊός θα αποκλειστεί και η πανδημία θα περάσει στο παρελθόν.