Ο Μάκης Γιατράς αναφέρθηκε στην φετινή σεζόν, τουλάχιστον για όσο παίχτηκε μπάσκετ, και στάθηκε στην πρόκριση του Προμηθέα στην προημιτελική φάση του Eurocup.

Τόνισε πως έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία των Πατρινών και στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ μίλησε και για άλλα στοιχεία που του έκαναν εντύπωση σε αυτήν την έτσι κι αλλιώς παράξενη χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ: «Δεν τελείωσε η σεζόν, κάτι που είναι στενάχωρο. Μέχρι την διακοπή της αγωνιστικής περιόδου ο Προμηθέας είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, είχε προκριθεί στην οκτάδα του Eurocup και ήταν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της EKO Basket League.

Δεν μπορεί παρά να είμαστε ευχαριστημένοι. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Προμηθέα θεωρώ ότι ήταν η πρόκριση στους οκτώ του Eurocup, γιατί κατά την διάρκεια της σεζόν αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλαγών ξένων – αν και δεν το συνηθίζουμε – την απώλεια του Οκτάβιους Έλις, ενώ είχαμε μικρό ρόστερ με δέκα επαγγελματίες και δύο «μικρούς»», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των Πατρινών, που στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί ο Λευτέρης Μαντζούκας είχε την φετινή σεζόν 20 συμμετοχές, οι Θανάσης Μπαζίνας, Περικλής Κουρουπάκης, επίσης, είχαν σημαντικό αριθμό αγώνων, όπως και άλλα παιδιά.

Στον Προμηθέα δεν κοιτάμε μόνο τα αποτελέσματα. Θέλουμε να δίνουμε χρόνο και ευκαιρίες στους νεαρούς αθλητές μας. Την φετινή σεζόν το κάναμε πράξη και γι’ αυτό η επιτυχία της ομάδας μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Θέλω ακόμη να απονείμω τα εύσημα στον κόσμο μας. Το κοινό της Πάτρας ήταν την φετινή αγωνιστική χρονιά φανταστικό. Πετύχαμε, επίσης, να κάνουμε νέους φίλους, εντός και εκτός Πάτρας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι συγκινητικό φίλαθλοι από άλλες πόλεις να αγοράζουν διαρκείας του Προμηθέα ή να εκφράζουν την αγάπη τους για την ομάδα μας μέσω των social media».

 

Αναφερόμενος στην εποχή μετά την πανδημία τόνισε: «Νομίζω ότι εκείνο που προέχει αυτές τις στιγμές είναι να βγούμε υγιείς και δυνατοί από την υγειονομική κρίση. Ο αθλητισμός είναι απαραίτητο συστατικό μέρος της κοινωνίας.

Το εάν τα μπάτζετ θα είναι πιο χαμηλά είναι δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας, όταν άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά και επιχειρήσεις κλείνουν. Πιστεύω και ελπίζω να βγούμε το συντομότερο από την υγειονομική κρίση και όταν με το καλό συμβεί αυτό θα έχουμε περισσότερα να πούμε».

Όσο για τον Προμηθέα; «Ο Προμηθέας έχει διαλέξει εδώ και καιρό τον δρόμο της ανάπτυξης. Μακάρι να το κάνουν και άλλες επαγγελματικές ομάδες. Δεν είναι εύκολος δρόμος. Χρειάζεται υπομονή γιατί όλοι στην σημερινή εποχή θέλουν το αποτέλεσμα. Κάτι, όμως, πρέπει να χάνεις για να κερδίζεις.

Εκείνο που συνήθως γίνεται είναι όταν μια ομάδα βρεθεί σε δύσκολη θέση και χρειάζεται το αποτέλεσμα είναι να πάρει έναν καλό ξένο παίκτη για έναν μήνα. Κάθε ομάδα μαζί με τις αλλαγές μπορεί να έχει στην διάρκεια της σεζόν 12 ξένους παίκτες. Είναι μια μεγάλη συζήτηση η ανάδειξη νέων γηγενών παικτών».