Ανέλπιστα καλά πήγε η κίνηση στα κρεοπωλεία της Πάτρας αυτές τις ημέρες.

Παρά την πανδημία και την απαγόρευση των οικογενειακών τραπεζιών για την αποφυγή συναθροίσεων και συνωστισμού, τα κρεοπωλεία είχαν αρκετή δουλειά και από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά δεν σταμάτησαν να δέχονται παραγγελίες.

Πρώτη προτίμηση των καταναλωτών το αρνί, με τους περισσότερους να ζητούν από τον κρεοπώλη να το κόψουν σε σπάλα για το φούρνο, όμως, ήταν και αρκετοί, κυρίως όσοι  μένουν σε συνοικίες έξω από το κέντρο της Πάτρας που το θέλουν ολόκληρο απευθείας για σούβλισμα.

Δεν απαγορεύεται άλλωστε το σούβλισμα, αλλά οι συναθροίσεις. Δεύτερη προτίμηση των καταναλωτών το κατσικάκι, ενώ υπάρχουν και πολλοί που παραγγέλνουν κοκορέτσι, κοντοσούβλι, αλλά και χοιρινό.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου των κρεοπωλών της Πάτρας, Διονύση Ανδρεόπουλο, η κίνηση για φέτος ήταν αρκετά ικανοποιητική, παρόλο που λίγοι από τους επαγγελματίες περίμεναν κάτι τέτοιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα κρεοπωλεία της Πάτρας, το Μεγάλο Σάββατο δεν υπήρχε ούτε για δείγμα αρνί λόγω της μεγάλης ζήτησης. 

Όπως τονίζει ο κ. Ανδρεόπουλος, φέτος ειδικότερα, λόγω και των ακόμα πιο αυστηρών μέτρων, τα κρέατα που υπήρχαν στην αγορά ήταν ακόμα πιο ποιοτικά, ενώ η πλειοψηφία αυτών προέρχονταν από την Ελλάδα.

Κόσμο από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά είχαν και αρκετοί φούρνοι. Μάλιστα, αρκετοί είναι οι Πατρινοί που επιλέγουν να δώσουν το αρνάκι ή το κατσίκι που πήραν στο φούρνο της γειτονιάς τους για να τους ψήσει.

Με λίγα λόγια, ο κόσμος παρά την πανδημία θα γιορτάσει την Κυριακή του Πάσχα, έστω και κλεισμένος στο σπίτι.