NEWS | 2: Ειδήσεις - 17: Κόσμος

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 700 ναύτες του πολεμικού ναυτικού της Ταϊβάν

Sat, 18 Apr 2020 13:45:00 +0300 13:45 Patras Events logo

Μετά την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων

Η Ταϊβάν θα βάλει σε καραντίνα 700 ναύτες του πολεμικού ναυτικού μετά την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ανάμεσα στους ναύτες που μετείχαν σε αποστολή καλής θέλησης στο νησί Παλάου στον Ειρηνικό, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ταϊβάν επισκέφτηκαν το Παλάου - μία από τις 15 χώρες που διατηρούν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν - στα μέσα Μαρτίου, πριν επιστρέψουν στην Ταϊβάν ένα μήνα αργότερα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Τσεν Σιχ-Τσουνγκ σε δημοσιογράφους.

Τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μοιράζονταν όλα τους ίδιους κοιτώνες στο ίδιο πλοίο αλλά ανακλήθηκαν και οι 700 ναύτες από τα τρία πλοία και θα τεθούν σε καραντίνα, διευκρίνισε ο υπουργός.

Η προεδρία της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι η πρόεδρος Τσάι Ίνγκ-γουεν παρέστη στην τελετή υποδοχής των τριών πλοίων χαιρετίζοντας τους ναύτες από την ακτή και δεν εκτέθηκε στον κίνδυνο της μόλυνσης.

Αυτά είναι τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που αναφέρονται στις ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν. Το πολεμικό ναυτικό πραγματοποίησε βαθιά απολύμανση και στα τρία πλοία.

Η Ταϊβάν έχει αναφέρει μόλις 398 κρούσματα κορωνοϊού και έξι θανάτους, αριθμοί πολύ χαμηλότεροι σε σχέση με τους αντίστοιχους πολλών γειτόνων της λόγω αυστηρών μέτρων που έλαβε στα αρχικά στάδια της επιδημίας για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Ο πρόεδρος του Παλάου, Τόμι Ρεμενγκεσάου, δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη ότι η χώρα του, με πληθυσμό 20.000 κατοίκων, δεν έχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού και ότι θα αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο για να κρατήσει τον ιό μακριά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader