Η Selena Gomez υπέβαλλε μήνυση ζητώντας 10 εκατ. δολάρια από εταιρεία που δημιούργησε παιχνίδι για κινητό τηλέφωνο, ισχυριζόμενη ότι έκλεψε όχι μόνο το δικό της look αλλά και άλλων celebrity.

Το «Clothes Forever — Styling Game» είναι διαθέσιμο από την Apple και επιτρέπει στους χρήστες με την αγορά «διαμαντιών» αξίας από 99 cent έως και 99,99 δολ. να κάνουν εικονικά ταξίδια για ψώνια με διάσημους.

«Παρέα με τα πιο όμορφα μοντέλα και τους celebrity: οι Kardashians, η Gigi, η Beyonce, η Taylor και πολλοί άλλοι θα περάσουν για να ζητήσουν την δική σου συμβολή για τη μόδα» αναφέρει το του παιχνιδιού.

Η Selena από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι ένας από τους εικονικούς χαρακτήρες είναι σαφώς βασισμένος σε εκείνη, προσθέτοντας ότι ουδέποτε συμφώνησε να χρησιμοποιηθεί η εικόνα της για κανέναν παιχνίδι για κινητό.

«Οι κατηγορούμενοι δεν ζήτησαν ποτέ, συμβουλεύτηκαν ή ενημέρωσαν τη Gomez σχετικά με τη χρήση οποιουδήποτε δικαιώματος σε σχέση με το παιχνίδι», αναφέρει στην αγωγή της. «Ούτε, εάν ρωτήθηκε, η κ. Gomez θα είχε συναινέσει σε μια τέτοια χρήση για το παιχνίδι, το οποίο προφανώς βασίζεται στη δυσάρεστη πρακτική να προσελκύσει τους χρήστες του να κάνουν αγορές εντός παιχνιδιού σε ποσά έως 99,99 δολ. για να χρηματοδοτήσουν φανταστικές δαπάνες στο παιχνίδι για να ξεκλειδώνουν επίπεδα».

Η Gomez μήνυσε την Guangzhou Feidong Software Technology Co., τον πωλητή του παιχνιδιού με έδρα την Κίνα, καθώς και την MutantBox Interactive Limited, τη βρετανική εταιρεία που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του παιχνιδιού.

Η αγωγή σημειώνει πως η Gomez έχει «φροντίσει προσεκτικά όλες τις αποφάσεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες» με τρόπο που προάγει τους στόχους της και την εικόνα της ως πρότυπο για τη νεολαία.