Άλλοι 37 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα σε ένα 24ωρο από τον κορωνοϊό στο Μεξικό.

Οι αρχές ανακοίνωσαν τους νέους θανάτους, που ανέβασαν το σύνολο στους 486, ενώ εντοπίστηκαν 450 νέα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο να φτάνει τα 6.297.

Όλα αυτά, εν μέσω διαδηλώσεων έξω από εργοστάσια καθώς εργαζόμενοι καταγγέλλουν θανάτους συναδέλφων τους που εργάζονταν ενώ είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Αρκετοί εργαζόμενοι κατασκευάστριας καθισμάτων αυτοκινήτων με έδρα το Μίσιγκαν, έχουν πεθάνει στη Χουάρες, επιβεβαίωσε η διεύθυνσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Άλλη εταιρία, η Honeywell International Inc, επίσης επιβεβαίωσε ότι ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιό της στη Χουάρες πέθανε στο σπίτι του όπου είχε τεθεί σε αυτοαπομόνωση αφού εξετάστηκε από γιατρό.

Οι θάνατοι και οι διαδηλώσεις στα εργοστάσια της περιοχής των συνόρων ακολουθούν τον εντοπισμό εστιών του κορωνοϊού σε εργοστάσια συσκευασίας κρέατος στις ΗΠΑ, που έχουν προκαλέσει ανησυχία για τις εργασιακές συνθήκες εν μέσω της πανδημίας. Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το εργοστάσιο της Honeywell Ademco, όπου κατασκευάζονται συστήματα ανίχνευσης πυρός και συναγερμοί, απαιτώντας να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του. «Θέλουμε να τηρήσουν την καραντίνα», είπε ο Μάριο Σέσαρ Γκονσάλες. «Ο διευθυντής μας είπε ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι οι συναγερμοί είναι απαραίτητο να φτιάχνονται αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Η εταιρία ανέφερε στο Reuters πως στο εργοστάσιο κατασκευάζονται επίσης συστήματα ελέγχου θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού για κρίσιμες υποδομές όπως νοσοκομεία και εργαστήρια, ενώ εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» της για τον θάνατο του εργαζομένου της. Η εταιρεία σημείωσε ότι οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι ο εργαζόμενός της πέθανε από κορωνοϊό, αλλά έκλεισε την εγκατάσταση για 48 ώρες προκειμένου να γίνει απολύμανση.