Κλειστά μέχρι τις 15 Μαΐου θα παραμείνουν τα καταστήματα και τα σχολεία της Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Οι νεοϋορκέζοι θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την ίδια ώρα, η σφοδρότερα πληγείσα πολιτεία από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ καταγραφει ενθαρρυντική μείωση των ασθενών στα νοσοκομεία και στον αριθμό των θανάτων. Σύμφωνα με τον Κουόμο, οι ενδείξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Συνολικά 17.735 άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη, έναντι 18.335 την προηγούμενη ημέρα. Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος από τις 6 Απριλίου. Μείωση παρατηρείται και στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών.

Τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 2.000 και οι νεκροί κατά 606, αριθμός που είνια ο μικρότερος εδώ και πάνω από μία εβδομάδα αλλά παρόλα αυτά «πραγματικά τραγικός ρυθμός» όπως δήλωσε ο Κουόμο. 29 από τους θανάτους ήταν σε γηροκομεία, τα οποία ο κυβερνήτης αποκάλεσε «σημείο μηδέν» για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης καταμετρά περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊου και περισσότερους από 11.500 νεκρούς.