Η Μεγάλη Παρασκευή ήταν και είναι μία ιδιαίτερη μέρα. Όχι μόνο για τις εκκλησίες και τις ενορίες της Πάτρας που από παλιά ανταγωνίζονταν στο να φτιάξουν τον πιο όμορφο Επιτάφιο, με τα περισσότερα λουλούδια.

Υπήρχαν εποχές που κάθε γειτονιά στην Πάτρα είχε το δικό της έθιμο. Στα Ψηλαλώνια υπήρχε η δίκη του Βαραββά, σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε από σχετική ανάρτηση του Άρη Μπετχαβά.

Μιλάμε για εποχές που τα μαγαζιά την Μεγάλη Παρασκευή ήταν κλειστά και η Πάτρα νέκρωνε το βράδυ.

«H αναπαράσταση της δίκης του Βαραββά ήταν καθαρά "Ψηλαλωνίτικο" αυτοσχέδιο έθιμο» διαβάζουμε από τον Άρη Μπετχαβά.

«Ένα δρώμενο που βασιζόταν στο πηγαίο χιούμορ των θαμώνων των πέριξ της πλατείας καφενείων (οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από τον αθλητικό χώρο).

Γινόταν στο πάνω μέρος της πλατείας σε πατάρι που στηνόταν απέναντι από τον θερινό κινηματογράφο Ζενίθ. Ήταν η εποχή που το βράδυ της Μ. Παρασκευής ήταν "νεκρό" αφού δεν υπήρχε ακόμα η συνήθεια να τρέχουμε όλοι μετά τον Επιτάφιο να εξασφαλίσουμε μια καρέκλα στα καλαμαράκια, τα δε μπαρ της εποχής ήταν κλειστά.

Το πρώτο μπαρ που άνοιξε Μ. Παρασκευή βράδυ, αν δεν κάνω λάθος, ήταν το Banana moon του Κοτοπούλη και έκτοτε, απ' την επόμενη χρονιά, ακολούθησαν όλοι...

Υ.Γ.: Την χιουμοριστική αφίσα τη σχεδίασα για να μείνει για πάντα στη μνήμη μας αυτό το δρώμενο. Ποιος ξέρει; Ίσως κάποτε αναβιώσει...».