Για πρώτη φορά στα χρονικά, η καθιερωμένη και ιστορική φιλική αναμέτρηση των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Πάτρας, το πρωί της Μ. Παρασκευής, δεν θα διεξαχθεί ελέω κορωνοϊού.

Η σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας:

“Η ημέρα πένθους για όλη τη Χριστιανοσύνη, η ημέρα των Λειτουργιών, η αποκαθήλωση, και η περιφορά του Επιταφίου. Η ημέρα των εθίμων και των συνηθειών.

Έτσι λοιπόν και εμείς οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Πάτρας που επί 50 χρόνια τώρα διατηρούμε το έθιμο του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μεγάλης Παρασκευής άνω και κάτω πόλης, ενημερώνουμε πως φέτος λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ένα έθιμο- ποδοσφαιρικό παιχνίδι, που μνημονεύουμε όλους τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που έφυγαν από τη ζωή την χρονιά που μας πέρασε και θυμόμαστε έτσι αυτούς που αγαπήσαμε ποδοσφαιρικά και πρόσφεραν στο πατραϊκό ποδόσφαιρο.

Εμείς λοιπόν οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές συμβολικά λόγω της ημέρας θα βρεθούμε στο ιστορικό γήπεδο των προσφυγικών στην Αγία Φωτεινή. Στά τσίγκια. Ενα γήπεδο που αποτελεί την ιστορία του ποδοσφαίρου της Πάτρας και που δυστυχώς σήμερα έχει εγκαταλειφθεί.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας θα προσφέρει ο καθένας από εμάς τρόφιμα, για τις άπορες οικογένειες της πόλης μας ενόψει των εορτών του Πάσχα. Έτσι λοιπόν Έστω και με αυτό τον τρόπο συμμετέχουμε σεβόμενοι το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής που έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας…”.