Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και οι ανάγκες των οικογενειών που έχουν έρθει σε δεινή οικονομική θέση, έχουν γίνει ακόμα περισσότερες.

Όχι ότι πριν ήταν λιγοστές. Από τη στιγμή που μπήκε η πανδημία στη ζωή μας το τηλέφωνο του Φωτεινού Αστεριού, δεν έχει σταματήσει να χτυπάει από οικογένειες που ζητούν λεπτομέρειες για να εγγραφούν στο σύλλογο και να τους δοθεί βοήθεια.

Ο αριθμός αυτός σύμφωνα με την Βάσω Νικολακοπούλου (μια εκ των ψυχών του συλλόγου) αυξάνεται συνεχώς και μέσα σε μία περίπου εβδομάδα (το πρώτο διάστημα της καραντίνας) οι οικογένειες που προστέθηκαν σε αυτές που εξυπηρετεί ο σύλλογος αυξήθηκαν κατά 60 με 70.

Από τότε οι αριθμοί χάθηκαν. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με αριθμούς. Αρκεί να σας πω ότι μόνο σε μία μέρα ζήτησαν από το ίδιο σχολείο 15 νέες οικογένειες να λάβουν βοήθεια.

Την Κυριακή μας ζήτησαν άλλες τέσσερις, ενώ τα ραντεβού για να μας δώσουν τα χαρτιά που χρειάζονται για να λάβουν βοήθεια, δεν έχουν τέλος».

Οι οικογένειες που έχουν έρθει σε δύσκολη οικονομική θέση έχουν αυξηθεί. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν είχαν μία δουλειά όμως αυτή σταμάτησε, δεν δικαιούνται το επίδομα για διάφορους λόγους και γενικότερα δεν έχουν έσοδα, όχι μόνο για τις μέρες του Πάσχα, αλλά για να επιβιώσουν.

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου

«Το θετικό είναι ότι η ανταπόκριση του κόσμου και των εταιρειών έχει επίσης αυξηθεί, με τις προσφορές πλέον από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία να είναι περισσότερες» τονίζει η κ. Νικολακοπούλου.

«Δεν φτάνουν όμως, οι ανάγκες συνεχώς μεγαλώνουν και πολλές φορές αναγκαζόμαστε να στερούμε κάτι από τη μία οικογένεια για το δώσουμε σε άλλη που δεν είχε πάρει ένα άλλο είδος».

Για το λόγο αυτό η διανομή των τροφίμων γίνεται συγκροτημένα για να πάρουν όλες οι οικογένειες, τόσο οι παλιές, όσο και οι καινούριες που έχουν προκύψει από τη νέα οικονομική κρίση.

Η διανομή πάντως έχει ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα και θα συνεχιστεί έως και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ φυσικά θα υπάρξουν και νέες δράσεις για την εβδομάδα του Πάσχα.

Το τηλέφωνο του Φωτεινού Αστεριού είναι 6981- 044 800 για όσους θέλουν να λάβουν βοήθεια ή να δώσουν προσφορές.