Έφριξε με την κατάσταση που είδε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος  Μυλωνάς πηγαίνοντας στους οικισμούς της Πίσω Συκιάς και στα Σαγαίικα μαζί με την Πολιτική Προστασία του δήμου για να τον καθαρισμό των χώρων.

Ο δήμαρχος σε ανάρτησή του ποστάροντας την παραπάνω φωτογραφία αναφέρει“Από τη χθεσινή μας προσπάθεια να καθαρίσουμε τον καταυλισμό των Ρομά στην Πίσω Συκιά και στα Σαγαίικα! Μια φωτογραφία ράπισμα στον «πολιτισμό» μας!

Ένα σοκ! Ώρα 9 το πρωί μια οικογένεια έξω από το κοντέινερ – σπίτι τους, η γιαγιά, η μητέρα και καθισμένα στη σειρά έξι κουτσούβελα ζεσταίνονται από τον πρωινό ήλιο σε απίστευτες συνθήκες! Μια εικόνα-Ντροπή! Για το Δήμο, για την πολιτεία μας, για την κοινωνία μας, για όλους μας! Αλίμονο! τι μπορεί να περιμένει η κοινωνία μας από αυτά τα παιδάκια αύριο? Μέσα στη βρωμιά και την εγκατάλειψη?

Γιατί να υπακούουν και να συνεργάζονται? Τώρα τους ζητάμε να κάνουν πράγματα που τους τα στερούμε πάντα ως κοινωνία, ως Δήμος και ως πολιτεία? Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους πασει θυσία! Ότι κάναμε μέχρι τώρα είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτά που πρέπει να κάνουμε!

Είναι ένας μακρύς δρόμος που τον ξεκινήσαμε και θα τον πάμε μακρυά, για να στηρίξουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας και να ζήσουν αυτά τα παιδάκια σε μια καλύτερη αυλή, σένα καλύτερο σπίτι, σε μια καλύτερη γειτονιά με ένα σχολείο και μια κοινωνία που θα τα αγκαλιάσει! Έχουμε τεράστια δουλειά και πρέπει να την κάνουμε!

Εφτά νομα δυστυχισμε, σένα δωμά φυλακισμέ, δικαίως αγανακτισμέ και με τα πάντα αηδιασμέ, πως τάχεις έτσι μοιρασμέ ντουνιά ψευτοπολιτισμε, πως τάχεις έτσι μοιρασμέ ντουνιά ψευτοπολιτισμε!".