Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συλλόγων Ρίου - Καστελλοκάμπου, Παραλίας Προαστίου «Δροσιά», Παραλίας Προαστίου «Δράση», Μποζαϊτίκων, Εσω, Εξω Αγυιάς και τερψιθέας και Αγίου Διονυσίου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τον πρόεδρο του Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο, ότι, στις 2 Απριλίου, κατόπιν σχετικού εγγράφου, έδωσε εντολή να αποδοθεί στον ανάδοχο, η εκτέλεση της επίγειας διέλευσης του τρένου, στο τμήμα από Ρίο έως Κανελλοπούλου.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το έργο είχε «παγώσει» έπειτα από τις σθεναρές κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της πόλης. Η εκτέλεση του έργου αφορά την επίγεια διέλευση και προχωρά εν μέσω της περιόδου του κορωνοϊού, κατά την οποία ο λαός δοκιμάζεται και βρίσκεται καθηλωμένος στα σπίτια του.

Στην ανακοίνωσή της, η επιτροπή καταγγέλλει οτι, «αυτή η κίνηση αποδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες μεθοδεύτηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως επίσης και από τη διοίκηση του ΟΣΕ, να υλοποιήσουν τα έργα που έχουν αποδοκιμαστεί από τον Πατραϊκό λαό και τη Δημοτική Αρχή, προς όφελος των λίγων.

Οι θέσεις μας, είχαν γίνει, ήδη, γνωστές στον υπουργό στην απευθείας συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο τον Νοέμβριο του 2019, στην οποία είχε υποσχεθεί ενώπιον των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και του συντονιστικού οργάνου, ότι θα έρθει αυτοπροσώπως στην πόλη μας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Αντ΄αυτού, η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τα αιτήματα της πόλης, με μια κίνηση αιφνιδιασμού προσπαθεί να εφαρμόσει τα σχέδιά της". 

Η συντονιστική επιτροπή, καλεί τον Πατραϊκό λαό να αγωνιστεί και να μην επιτρέψει την επίγεια διέλευση και οι σύλλογοι μέλη της, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν ώστε να μη διχοτομηθεί η πόλη και να υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής.