Η άνοιξη έβαλε σε πειρασμό τους Πατρινούς για να σπάσουν την καραντίνα και να βγουν από το σπίτι τους, μη μπορώντας να αντισταθούν. 

Από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά όταν άνοιξε κάπως ο καιρός, οι Πατρινοί ξεμύτισαν σε πλατείες. Μία βόλτα κάνει καλό ακόμα και στον εγκλεισμό, το είπε ο "στρατάρχης" της χώρας μας στη μάχη κατά του κορωνοϊού Σωτήρης Τσιόδρας. 

Το πρόβλημα όμως ότι η βόλτα αυτή γίνεται για πολλούς Πατρινούς στα ίδια μέρη, με αποτελέσμα να υπάρχει μια μορφή πολυκοσμίας. Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Μαρίνας, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, σημειώθηκε αρκετή κίνηση. 

Από το ύψος της Ηρώων Πολυτεχνείου έως και την καγκελαρισμένη Πλαζ. Κόσμο είχε και η περιοχή του Δασυλλίου με πολλούς Πατρινούς να κάνουν την βόλτα τους εκεί και να επιδίδονται σε τρέξιμο. 

Η αστυνομία μόνο στην Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, μοίρασε πάνω από 80 πρόστιμα, ενώ περιπολικό ήταν κοντά στην Μαρίνα και έκανε συστάσεις στον κόσμο να μην κάθεται κοντά - κοντά και να είναι σε απόσταση. 

Θυμίζουμε ότι το Νότιο Πάρκο και η Πλαζ έκλεισαν μία εβδομάδα και μία μέρα στην καραντίνα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η εβδομάδα που διανύουμε, η Μεγάλη Εβδομάδα για τον ορθόδοξο ελληνικό κόσμο είναι η κρίσιμη στη μάχη που γίνεται με τον κορωνοϊό. 

Δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε και παρασυρθούμε από τις σειρήνες της άνοιξης. Καλή η βόλτα για ένα μισάωρο και το περπάτημα, αλλά ως εκεί. Με μέτρο.