Ήταν επόμενο... 

Από τη στιγμή που η πτώση του τζίρου στα καταστήματα που ακόμα είναι ανοικτά ήταν κατακόρυφη εν μέσω της πανδημίας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, κάποια στιγμή ορισμένα μαγαζιά θα έκλειναν από μόνα τους, χωρίς καμία κυβερνητική εντολή. 

Και να που έγινε και αυτό. Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, έχοντας χρόνια πίσω τους στην αγορά και με μεγάλη πελατεία, ανέστειλαν την λειτουργία τους την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της κρίσης που έφερε ο κορωνοϊός. 

"Δεν έβγαιναν τα έξοδα της λειτουργίας και η πτώση κάθε μέρα που περνούσε ολοένα και μεγάλωνε" μας είπε γνωστός επαγγελματίας του κλάδου των αρτοποιών.

Κάποιοι από αυτούς τους φούρνους που έκλεισαν γι' αυτές τις μέρες θα ανοίξουν για τη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Δεν περιμένουν όμως πολλά από εκεί, το γνωρίζουν και δεν ελπίζουν σε κάτι. Στα ζαχαροπλαστεία ένας ακόμα επαγγελματικός κλάδος που άλλοτε τέτοιες μέρες ήταν στα φόρτε του η παραγωγή έχει πέσει αρκετά.

"Από τη στιγμή που κίνηση δεν υπάρχει και ο τζίρος μας φτάσει στο ναδίρ, τι να φτιάχνουμε; Δεν υπάρχει νόημα" μας έλεγε άλλος επαγγελματίας του χώρου.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ήδη το 20% των συνολικών ζαχαροπλαστείων της Πάτρας έχει αναστείλει ήδη την λειτουργία του. Δεν περίμενε καν το Πάσχα.

Όσο για το επίδομα των 800 ευρώ που θα πάρουν κάποιοι από αυτούς τους επαγγελματίες αφού μπήκαν στις πληττόμενες από την κρίση ΚΑΔ; "Τι να μας κάνει; Τα λειτουργικά έξοδα που θέλουμε για την επιχείρηση μας κάθε μήνα είναι περισσότερα...".