Συγκλονίζει η αναισθησιολόγος Βάσια Πάσχου που εργάζεται σε νοσοκομείο της Οξφόρδης, με την ανάρτηση της.

Η ίδια που εργαζόταν πριν πέντε χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνεται στην Βρετανία κατά του κορωνοϊού.

Με την φωτογραφία της παρμένη σε μία μικρή στιγμή ανάπαυλας, μετά από ώρες δουλειάς στο νοσοκομείο, μοιράζεται την καθημερινότητα της, ενώ με το κείμενο της συγκινεί:

«Αυτό είναι το πρόσωπο μου. Όχι το άλλο μου πρόσωπο. Το πρόσωπο μου τώρα. Το κουρασμένο μου πρόσωπο. Το πονεμένο μου πρόσωπο. Αυτός είναι ένας πόλεμος στον οποίο πρέπει να παλέψουμε μαζί.

Εσείς πρέπει να πολεμήσετε από το σπίτι. Χρειάζεται  να πολεμήσετε για εμένα. Σε αυτόν το πόλεμο θα χάσουμε δυστυχώς αν δεν είμαστε μαζί. Θα χάσουμε τους αγαπημένους μας. Θα χάσουμε τον εαυτό μας.

Είμαι περήφανη που είμαι αναισθησιολόγος, αλλά πρέπει να βοηθήσετε κι εσείς εμένα. Μείνε σπίτι. Μείνε ασφαλής. Φροντίστε τον ηλικιωμένο γείτονά σας, τον έφηβο με κυστική ίνωση, για τον πρόσφυγα που έχει κολλήσει στα σύνορα.

Για τους φίλους μου που μένουν ξύπνιοι όλη τη νύχτα για να σώσουν ζωές και να πάνε "σπίτι" το πρωί, σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό» έγραψε.