Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων & Φορέων Ανατολικού Τομέα του Δήμου Πατρέων σε ανακοίνωση της αναφέρει τα παρακάτω:

"Ως κάτοικοι και συλλογικοί φορείς εκφράζουμε την μεγάλη μας ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στον καταυλισμό Ρομά του Ρηγανόκαμπου.

Εν μέσω πανδημίας και καθολικής καραντίνας του πληθυσμού, στον καταυλισμό:

Προστέθηκαν 4 νέες παράγκες από αγνώστους (δείτε τα βέλη στη φωτογραφία), για την ανέγερση των οποίων κάναμε επώνυμες καταγγελίες στην αστυνομία αλλά δυστυχώς ουδεμία ανταπόκριση ή παρεμπόδιση, ως όφειλε, υπήρξε, παρά τις υποσχέσεις, με αποτέλεσμα να έχουν εγκατασταθεί νέες οικογένειες, αγνώστου προελεύσεως με μετακινήσεις και από άλλα μέρη παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας! Δημιουργήθηκε πύκνωση των παραπηγμάτων και ανάμειξη ατόμων με άγνωστες συνέπειες για την υγεία και την προστασία όλων μας.

Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι μετακινήσεις ατόμων και συνεχίζουν την επαιτεία έξω από τα SuperMarkets (π.χ. Περιβόλας). Οι μετακινήσεις τελευταία γίνονται με ταξί (άραγε ελέγχονται οι επιβάτες των ταξί;)

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, την Αστυνομία για τον έλεγχο των μετακινήσεων και την παρεμπόδιση της επέκτασης του καταυλισμού, το Δήμο για την συνεχή καθαριότητα και απολύμανση του χώρου, την πολεοδομία για την επιβολή κυρώσεων και την άμεση κατεδάφιση των πρόσθετων παραπηγμάτων, την Περιφέρεια και το Δήμο για την προώθηση των διαδικασιών μεταστέγασης( με τη στελέχωση του παραρτήματος Ρομά στο κέντρο Κοινότητας), την ΕΤΑΔ και το Πανεπιστήμιο ως ιδιοκτήτες του χώρου για τις δικές τους νομικές και Διοικητικές ενέργειες, τον ΕΟΔΥ για την άμεση παρακολούθηση των υγειονομικών συνθηκών και για όλους ό ,τι άλλο πρόσθετο μέτρο επιβάλουν οι σημερινές συνθήκες.

Τα τελευταία κρούσματα στη Λάρισα και οι καθημερινές ειδήσεις για τις συμπεριφορές σε ανάλογους καταυλισμούς, μας δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια, δεδομένων και των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης. Ζητούμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Στην αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε απόδοση ευθυνών."