Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν ο 52χρονος με το προσωνύμιο «Βλάχος» που κρυβόταν πίσω από τουλάχιστον 17 διαρρήξεις σε φαρμακεία και άλλα καταστήματα στην Δυτική Ελλάδα, με λεία που φτάνει το συνολικό ποσό των 419.578 ευρώ!

Μετά τις τελευταίες πέντε κλοπές σε φαρμακεία στο Αγρίνιο, από τα οποία άρπαξε 2.260 ευρώ και δυο καταγραφικά μηχανήματα συνδεδεμένα με κάμερες ασφαλείας, ο δράστης που είναι από τους πιο γνωστούς οδηγούς αγώνων Dragster, συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης με επιχείρηση των αστυνομικώνς της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα, όπου είχε έρθει για να αποφύγει την σύλληψη να κρυφτεί οδηγώντας το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας BMW της... πεθεράς του!

Ήδη, η έρευνα είχε αποκαλύψει την εμπλοκή του 52χρονου σε άλλες 12 κλοπές σε οκτώ φαρμακεία, δυο καταστήματα, ένα τουριστικό γραφείο και ένα βενζινάδικο στη Βόνιτσα, την Πάργα και την Λευκάδα, από τα οποία είχε αρπάξει συνολικά 284.458 ευρώ, κοσμήματα αξίας 132.860 ευρώ και τα καταγραφικά μηχανήματα από τις κάμερες, τις οποίες μάλιστα γυρνούσε σε άλλη κατεύθυνση για να μην καταγράφεται. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι και στο γκαράζ του δράστη, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν χρυσές λίρες, 7.500 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικά εργαλεία, επτά καταγραφικά μηχανήματα και δυο πιστόλια κρότου- λάμψης.

Ο «Βλάχος» είχε συλληφθεί από το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής το 2004 για κλοπές χρηματοκιβωτίων από εταιρείες και εμπρησμούς σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, φέρεται να έκανε παραγγελίες ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε στους αγώνες Dragster και όταν τον ειδοποιούσαν ότι είχαν έρθει, έκανε διάρρηξη στις επιχειρήσεις, τα έπαιρνε και έβαζε φωτιά στις εγκαταστάσεις! Μάλιστα, κάθε φορά που έπεφτε στα χέρια των αστυνομικών, χρησιμοποιούσε το όνομα πολύ γνωστού κακοποιού!

Σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο της πεθεράς του ως μέσο για την διάπραξη των κλοπών.

Πηγή: protothema.gr