Αυστηρότεροι είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας και της αστυνομίας και στην Αχαΐα, από το πρωί της Παρασκευής, με μπλόκα στα διόδια της Ολυμπίας Οδού, στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Πατρών στον Ψαθόπυργο, στη Νέα Εθνικό Πατρών Πύργου αλλά και εντός του δικτύου της παλιάς Πατρών Πύργου, όπως και στην 111, ώστε να μην επιτρέψουν την μετακίνηση των εκδρομέων του Πάσχα, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορωνοιού.

Αυξημένη θα είναι την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας η αστυνομική παρουσία και τα αντίστοιχα μέτρα λόγω κορωνοϊού στους δρόμους γύρω από εκκλησίες, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν συγκέντρωση και συνωστισμός πολιτών.

Παράλληλα, ξεκινούν οι έλεγχοι σε όλα τα λιμάνια από το Λιμενικό, ενώ το ίδιο αυστηρό θα είναι το πλαίσιο στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ. Από εκεί θα μπορούν να φύγουν για προορισμούς της περιφέρειας μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, χωρίς όμως να έχουν δυνατότητα επιστροφής στα αστικά κέντρα μέχρι τις 27 Απριλίου, ημερομηνία λήξης των απαγορεύσεων κυκλοφορίας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι περιοχών εκτός πόλεων θα μπορούν να ταξιδέψουν μόνο εάν έχουν πάνω τους εκκαθαριστικό σημείωμα που δείχνει τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.