Καθώς η Νέα Υόρκη ζει το θρίλερ του κορωνοϊού αφού αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, οι New York Times κάνουν ένα οδοιπορικό στο κεντρικό Κουίνς, συνοικία της πόλης του Μεγάλου Μήλου που έχει πληγεί από τον φονικό ιό όσο λίγες άλλες.

Φτωχική συνοικία, άνθρωποι του μεροκάματου ή και άνεργοι, άρρωστοι, χωρίς χρήματα για φαγητό ή για το ενοίκιό τους, γεμάτοι αγωνία για ένα αύριο που μπορεί και να μην έρθει, στοιβαγμένοι σε πολυκατοικίες σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές μεταναστών. Το κεντρικό Κουίνς κατέγραψε 7.000 κρούσματα τις πρώτες εβδομάδες της εκδήλωσης του ιού. Ενώ την Πέμπτη τα στοιχεία ήταν σχετικά ενθαρρυντικά με τους αριθμούς των νοσηλευομένων να παραμένουν ίδια για πρώτη φορά μετά την έναρξη της καραντίνας, αν και ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, με 799 νεκρούς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πέμπτης.

Μέσα στον μήνα αυτόν που ξέσπασε η πανδημία, επλήγησαν τόσο ο πλούσιος όσο και ο φτωχός, ο διάσημος και ο άσημος. Αλλά όσο ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται, η πανδημία εξέθεσε τις αφόρητες ανισότητες της πόλης, πλήττοντας τις γειτονιές των μεταναστών της εργατικής τάξης πολύ πιο γρήγορα από άλλες.


Πηγή: New York Times