Το ΔΣ του σωματείου Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την εταιρεία πληροφορικής "Beat" (πρώην "Taxi-beat"), που προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία εν μέσω πανδημίας.

"Η εταιρεία "Beat", αξιοποιώντας τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παίρνει μέτρα από τώρα για να ενισχύσει την κερδοφορία της την επόμενη μέρα και να ρίξει όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους στην "Beat" που δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες συσπειρώθηκαν, συζήτησαν, συγκρότησαν Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ και προχωρήσανε σήμερα σε προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας, από τις 15.00 έως τις 18.00, με απόφαση του ΔΣ του συνδικάτου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων της "Beat", όπως και σε όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται αυτήν τη στιγμή στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Καλούμε την εργοδοσία να αναστείλει όλα τα σχέδιά της και να επαναπροσλάβει όλους τους εργαζόμενους που απέλυσε.", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.