H Ανυπότακτη Πολιτεία σε ανακοίνωση της αναφέρει:

"Αλήθεια είναι! Με αυτή την Κυβέρνηση δεν πρέπει κανένας να κοιμάται ήσυχος! Ούτε σε καραντίνα, ούτε μπροστά στον μέγιστο κίνδυνο που απειλεί την χώρα. Και είναι βέβαιο ότι η υγειονομική κρίση και οι τεράστιες οικονομικές συνέπειες της, θα επιδιωχθεί να την πληρώσει ο λαός. Όπως και την δεκαετή οικονομική κρίση που συνεχίζεται.

Ανέθεσε λοιπόν η Κυβέρνηση την επιφανειακή κατασκευή της Σιδηροδρομικής Γραμμής μέχρι την Κανελλοπούλου. Ο ίδιος Υπουργός που προσπάθησε από πέρσι να μας αιφνιδιάσει, που ανακοίνωνε ανύπαρκτες μελέτες για ανύπαρκτο κόστος, που στην συνέχεια αφού δεν τσιμπήσαμε ανακοίνωσε ανύπαρκτες «διαβουλεύσεις» που δεν τήρησε καμία. Θεωρεί, ότι τώρα είναι η ευκαιρία του. Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, μέσα στην καραντίνα, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, επιχειρεί να ενταφιάσει το αίτημα της πόλης.

Είναι προφανέστατο, ότι δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα μας εμποδίσει ούτε η καραντίνα ούτε ο αιφνιδιασμός. Ελπίζουμε, ότι οι Δημοτικές παρατάξεις θα ανταποκριθούν στο πολιτικό τους καθήκον, ότι θα τιμήσουν την ψήφο τους στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Και θα κινητοποιηθούμε με το σύνολο των συμπολιτών μας. Θα καταλάβουν ότι μας μέτρησαν λάθος!

Περιμένουμε την αντίδραση όλων. Λαλίστατων και μη. Ιδού η Ρόδος!"