Τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας στο σχέδιο εφαρμογής του προγράμματος προστασίας από τον κορονοϊό, εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Παπαδημάτο και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας,.

Στη διάρκειά της δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν σε βάθος τόσο τα ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής των Aθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ, αλλά και όλες οι δράσεις που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε προγραμματίζονται για την επόμενη ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης:

-Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης για την άμεση εφαρμογή των μέτρων προστασίας των αθλητών του κοινού και του προσωπικού, που μεθοδικά και αποτελεσματικά εφαρμόστηκαν.

-Υπογράμμισε πως η αναγκαστική, λόγω των έκτακτων καταστάσεων, διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, δίνει την ευκαιρία συνεργασίας και πρωτοβουλιών συντήρησής τους, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απαιτούμενη ετοιμότητα για την επόμενη μέρα σε ότι αφορά στο αθλητικό γίγνεσθαι της περιοχής.

-Ανέφερε ότι εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν στην ανάπτυξη και εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάπλαση της Αγυιάς και το Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος», τονίζοντας ότι οι συναντήσεις προετοιμασίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

-Υπογράμμισε με έμφαση ότι θα πρέπει όλες οι πλευρές να εργαστούν μεθοδικά και με σχέδιο έτσι ώστε η επόμενη μέρα να δώσει νέες ευκαιρίες για τον αθλητισμό και τη νεολαία, με δράσεις και πρωτοβουλίες όπως η εφαρμογή ενός φιλόδοξου και ρεαλιστικού προγράμματος αθλητικού τουρισμού

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Δ. κ. Νίκος Παπαδημάτος ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου για την συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία τους, έτσι ώστε να υλοποιηθούν τα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας στα πλαίσια της συνολικής πολιτικής της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιμέρους, επισήμανε την ανάγκη της άμεσης έγκρισης του προϋπολογισμού του 2020, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη για τις 15 προσλήψεις που θα γίνουν στο ΠΕΑΚ μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της Ε.Δ. αναφέρθηκαν διεξοδικά σε μία σειρά από ζητήματα τα οποία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αφορούν στην λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας, με έμφαση στο θέμα της ενεργειακής τους αναβάθμισης για την οποία ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε έτσι ώστε να ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα.

Παράλληλα εξειδίκευσαν στις τοποθετήσεις τους την διαδικασία υλοποίησης των μέτρων που έχουν ληφθεί στις εγκαταστάσεις για την προστασία των αθλητών του κοινού και του προσωπικού.