Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς - Τερψιθέας, Πατρών σε απάντησή του σε τοπικό δημοσίευμαΑγαπητή της εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει: 

"Mε απογοήτευση διαβάσαμε την σημερινή μας ανακοίνωση δημοσιευμένη στην εφημερίδα σας αλλοιωμένη, περικομμένη και με προβοκατόρικες παρεμβάσεις του αρθρογράφου, πράγμα που δεν τιμά ούτε τις ιδέες μας ούτε τη δημοσιογραφική βαρύτητα της εφημερίδας. 

Να σας γνωστοποιήσουμε ότι ο σύλλογός μας έχει παραπάνω από 800 ενεργά μέλη που τον Οκτώβριο του 2018 εξέλεξαν ένα νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από 9 μέλη, εργαζόμενους με εθελοντική δράση και κύρος. Απαγορεύουμε σε οιονδήποτε να υποτιμά τον καθένα μας ξεχωριστά, να υποβαθμίζει την εγκυρότητα του λόγου μας και να μας αμφισβητεί ως φορέα ιδεών, προσπαθώντας να επιτύχει άλλους σκοπούς, ακόμη περισσότερο σε μια εφημερίδα που στόχος της πρέπει να είναι η αντικειμενική ενημέρωση.

Ο σύλλογός μας ενέκρινε το ψήφισμα σε δια περιφοράς Δ.Σ. ακολουθώντας την 2η παράγραφο του άρθρου 4 του καταστατικού (5-11-1985), που ορίζει τη «Συνεργασία με τους άλλους εκπολιτιστικούς συλλόγους [...], το εργατικό κέντρο Πάτρας και με την τοπική αυτοδιοίκηση». Επίσης, θεωρούμε ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν είναι ξεκομμένοι από το σύνολο που εκπροσωπούν. Είναι συλλογικοί φορείς πολιτισμού και, ταυτόχρονα, προβληματισμού για τις κοινωνικές εξελίξεις, ειδικά στις παρούσες αντίξοες συνθήκες. Το να ομονοούν κάποιες απόψεις, όταν αυτές εκφράζουν το κοινό συμφέρον και τις  ανησυχίες των συνοίκων μας, δεν πρέπει να σας βρίσκει ενάντιους, ούτε να γίνεται αντικείμενο λαϊκίζουσας δημοσιογραφίας και διαστρέβλωσης. 

Μην απαξιώνετε το ρόλο ενός συλλόγου, ενός συμβουλίου και εν τέλει μιας ολόκληρης γειτονιάς. Οι απαράδεκτοι σχολιασμοί επί του κειμένου μας αποτελούν χυδαία μορφή χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Με την ελπίδα για μια καλύτερη συνεργασία, σας ευχόμαστε να είστε υγιείς και ασφαλείς".