Με δικές του προσπάθειες και έξοδα ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών φαίνεται ότι τελικά θα κατορθώσει να εφοδιάσει με υγειονομικό υλικό τα μέλη του στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού και της ετοιμότητας που θα πρέπει να έχουν οι ιδιώτες γιατροί για να μπουν στη μάχη με τον φονικό ιό όταν τους ζητηθεί.

Η προμήθεια υγειονομικού υλικού δεν είναι κάτι τόσο εύκολο όσο ακούγεται στις μέρες μας, με τα κράτη να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα καταφέρει να εφοδιάσει το σύστημα του καλύτερα, αλλά και με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έχει υπογράψει η κυβέρνηση να δίνει προτεραιότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ωστόσο, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κατόρθωσε να βρει με δικά του χρήματα, από το ταμειακά του αποθέματα 2.000 περίπου προμετωπίδες. Παράλληλα θα εφοδιαστεί και 2.500 μάσκες μετά από επικοινωνία και συνεργασία που είχε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, το υλικό αναμένεται να φτάσει την Παρασκευή και στη συνέχεια να γίνουν οι ανάλογες διαδικασίες για να μοιραστεί στα 2.000 μέλη του συλλόγου του.

Οι προμετωπίδες καλύπτουν τις ανάγκες των ιδιωτών γιατρών της Πάτρας και σε αυτό δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια έλλειψη.

Όμως το υλικό με τις μάσκες θεωρείται μικρό σε ποσότητα αφού η χρήση τους με βάση τους κανόνες που υπάρχουν για την ασφαλή προστασία των γιατρών, αλλά και των ασθενών, δεν θα πρέπει να είναι πολλαπλή.

«Θα κοιτάξουμε να βρούμε με χρήματα του Ιατρικού Συλλόγου ακόμα περισσότερες, όπως κάναμε και στην περίπτωση των προμετωπίδων» τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr η κ. Μαστοράκου.

Σε ότι αφορά το υλικό που περιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η διαδικασία έχει εμφανίσει μια καθυστέρηση και ο σχετικός διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί λήγει.

7 σύλλογοι της περιοχής στην αναμονή

Έτσι, η αναμονή του υλικού θα πάρει παράταση εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και με βάση τις πληροφορίες θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω στο θέμα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση από αυτό το υλικό περιμένουν να εφοδιαστούν συνολικά έξι ακόμα ιατρικοί σύλλογοι της περιοχής, αυτοί του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Αμαλιάδος και του Αιγίου, κατά συνέπεια οι ποσότητες του υλικού που θα μοιραστούν θα είναι συγκεκριμένες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν από το υπουργείο, τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και γενικότερα το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει αυτή τη στιγμή επάρκεια σε υλικό κατά του κορωνοϊού.

Οπότε το γεγονός αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για να εφοδιαστεί ο ιδιωτικός τομέας που είναι να μπει στη μάχη κατά του φονικού ιού. 

Κάτι που είναι απαραίτητο από τη στιγμή που σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΟΔΥ το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών, αυτών δηλαδή που δεν θα έχουν σοβαρά συμπτώματα, θα αναρρώνει σπίτι και όχι στο νοσοκομείο, άρα θα πρέπει να παρακολουθείται από τον οικογενειακό του γιατρό.