Οι ανάγκες στην τοπική κοινωνία της Πάτρας από την μέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού κάθε μέρα που περνάει ολοένα και μεγαλώνουν.

Οι οικογένειες που έχουν βρεθεί ξεκρέμαστες εν μέσω της πανδημίας, χωρίς να έχουν έσοδα από πουθενά αυξάνονται και στα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού της Πάτρας, αυτό δεν είναι απλά μία διαπίστωση, αλλά μια πραγματικότητα που την ζουν καθημερινά. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρο Τουλγαρίδη μέχρι την Τετάρτη οι νέες οικογένειες που είχαν ζητήσει βοήθεια από τις υπηρεσίες του φορέα έφταναν τις 150.

Οι υπάλληλοι του Κοινωνικού Οργανισμού θα διένειμαν μέσα στις επόμενες ώρες κατ’ οίκων τα τρόφιμα στις οικογένειες αυτές που βρίσκονται σε δεινή θέση και που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ήδη η διανομή delivery σε 400 περίπου οικογένειες που είναι δικαιούχες της Τράπεζας Τροφίμων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Οι οικογένειες αυτές οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν μικρά παιδιά, πήραν τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, όσπρια, αλεύρι κτλ), γάλα και χοιρινό κρέας, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για τους επόμενους δύο μήνες.

Πέρα από την διανομή αυτή, τις ημέρες του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί και μία ακόμα, σύμφωνα με τον Θόδωρο Τουλγαρίδη, με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου να μοιράζουν στις οικογένειες της Τράπεζας Τροφίμων, πασχαλινά είδη σίτισης, αλλά και αρνί.

Η ζήτηση όμως αυξάνεται συνεχώς και ο Κοινωνικός Οργανισμός προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των κοινωνικών κατηγοριών. «Πέρα τις διανομές αυτές που συνεχίζουμε, έχουμε ήδη μοιράσει τρόφιμα στους δύο καταυλισμούς των Ρομά στην περιοχή μας, ενώ έχουμε δώσει σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Είμαστε στις επάλξεις για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που επηρεάζει ολοένα και περισσότερες κοινωνικές ομάδες».


Υπηρεσία για κατ' οίκων διανομή φαρμάκων

Είναι χαρακτηριστικό ότι αύξηση κατά 50 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού έχει γίνει και στα συσσίτια που μοιράζει κατ’ οίκων ο Δήμος στα σπίτια (οι μερίδες μέχρι τώρα έφταναν τις 300), καθώς έχουν γίνει σχετικές αιτήσεις από συμπολίτες. Πρόκειται για το φαγητό που φτιάχνουν οι μάγειροι του Δήμου στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων στην Πλαζ της Πάτρας.

Παράλληλα, πέρα από την σίτιση, ο Κοινωνικός Οργανισμός, έχει ιδρύσει μια νέα υπηρεσία που αφορά την διανομή φαρμάκων κατ’ οίκων και την οποία έχει εντάξει στο πρόγραμμα "Βοήθεια για Σπίτι" που συνεχίζει και αυτό κανονικά την λειτουργία του βοηθώντας τους ανήμπορους συμπολίτες μας που μένουν μόνοι τους στο σπίτι, μη μπορώντας να είναι αυτόνομοι, έχοντας ανάγκη από κάθε μορφής στήριξη.