NEWS | 4: Life-style - 28: Celebrities

Ο Steve Hackett παίζει «Blood on the Rooftops» από το σπίτι του (video)

Thu, 09 Apr 2020 07:33:00 +0300 07:33 Patras Events logo

Δεν άφησε ανικανοποίητους τους «μένουμε σπίτι» θαυμαστές του

Το ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε τον Steve Hackett των Genesis στη μέση μεγάλης τουρνέ στις ΗΠΑ, στην οποία περιλαμβανόταν πλήρης ερμηνεία του άλμπουμ-ορόσημο για το συγκρότημα, του «Selling England by the Pound» του 1973.

Δεν : τις τελευταίες μέρες, ανήρτησε πολλά βίντεο με τον εαυτό του να παίζει στο σπίτι του αξέχαστα κομμάτια της μπάντας, μεταξύ των οποίων το «Horizons» του 1972 και την εισαγωγή στο «Blood on the Rooftops» του 1976.

Υποχρεώθηκε να ακυρώσει τουρνέ σε Ιαπωνία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, αλλά εξακολουθεί προς ώρας να ισχύει η ευρωπαϊκή τουρνέ του τον Σεπτέμβριο στην οποία θα παίξει ολόκληρο το live άλμπουμ «Seconds Out» του 1977. Σχεδιάζει να επιστρέψει στην Αμερική τον Απρίλιο του 2021, «έτσι ώστε οι θαυμαστές που θα παρακολουθούσαν τα show του 2020 να μην απογοητευτούν», όπως έγραψε στον ιστότοπό του. «Αυτές οι καινούργιες ημερομηνίες θα έχουν ένα ειδικό πρόγραμμα, περιλαμβανομένου του "Selling England by the Pound" ΚΑΙ του "Seconds Out"» διευκρίνισε.


Steve Hackett Blood On The Rooftops

Το «Seconds Out» ήταν η τελευταία εμφάνιση του Steve Hackett σε άλμπουμ των Genesis. Εγκατέλειψε το συγκρότημα την περίοδο του mixage του άλμπουμ για να ακολουθήσει τη δική του σόλο καριέρα. Από το για μία και μοναδική φορά reunion gig του 1982 με τον Peter Gabriel έως σήμερα, δεν έχει παίξει μαζί τους. Η ενσάρκωση των Genesis από τους Phil Collins, Mike Rutherford και Tony Banks είναι αδρανής μετά το τέλος της τουρνέ επανένωσης του 2007, αλλά προσφάτως ανακοίνωσαν ημερομηνίες για ευρωπαϊκή τουρνέ που προγραμματίστηκε να ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο. Δεν είχε νόημα να συμμετάσχει ο Hackett σε αυτή τη σύνθεση καθώς το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός τους αφορά άλμπουμ που ηχογράφησαν αφότου είχε εγκαταλείψει το συγκρότημα. Και ο Hackett έδειξε μεγάλη κατανόηση. «Σπουδαία νέα για τους fan των Genesis!» έγραψε μετά την ανακοίνωση αυτής της επανένωσης. «Ενώ ο Phil, ο Mike και ο Tony δίνουν προτεραιότητα στη δεκαετία του 1980, το δικό μου show εορτάζει τα κλασικά της δεκαετίας του 1970».

Εδώ και 37 χρόνια, ο Peter Gabriel δεν έχει παίξει σε συναυλία ένα πλήρες τραγούδι των Genesis, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο Steve Hackett είναι το μοναδικό μέλος της μπάντας που κρατά ζωντανά σε τουρνέ τα τραγούδια από την progressive rock περίοδο του συγκροτήματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader