"Από την Πάτρα σχεδιάζουν το μέλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης". 

Αυτός είναι ο τίτλος που έδωσε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μαρκάτος στο αφιέρωμα που έκανε για λογαριασμό του μηνιαίου περιοδικού "Startupper Mag", του ένθετου της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» για την Πατρινή εταιρεία "Irida Labs". 

H Πάτρα έτσι έγινε για ακόμα μία φορά θέμα στις νέες τεχνολογίες και καινοτόμες επιχειρήσεις, μέσω μιας εταιρείας που δημιούργησαν τρεις συμφοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που τόλμησαν να επενδύσουν γνώσεις, ιδέες και μεράκι, στον τομέα των Start up, σε εποχές που λίγοι θα προχωρούσαν σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αυτή τη στιγμή η "Irida Labs", το δημιούργημα του Χρήστου Θεοχαράτου, του Νίκου Φραγκούλη κα του Βασίλη Τσαγκάρη, των τριών φίλων από το Πανεπιστήμιο, αποτελεί μία από τις ταχύτατες αναπτυσσόμενες εταιρείες στον εξειδικευμένο χώρο των Scaleup και αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα που έχει βγει – όπως σωστά αναφέρει το περιοδικό – από τη "μήτρα" τεχνολογίας της Πάτρας.

Μια εταιρεία που πρωτοπορεί στον τομέα της οπτικής αναγνώρισης και στο Internet of Things. Το αφιέρωμα κυκλοφόρησε στο τεύχος του Μαρτίου και είναι μια απόδειξη της δυναμικής που έχει η Πάτρα στις σύγχρονες τεχνολογίες. 

Όσο για την "Irida Labs"; Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση το πως μια εταιρεία από το μηδέν μπορεί να εξελιχθεί, με την ορμή και την δυναμική που έχει ο χώρος των start up και της καινοτομίας.

Τόσο οι τρεις φίλοι που την δημιούργησαν, όσο και οι συνεργάτες /επιστήμονες της εταιρείας,  κατόρθωσαν να την αναγάγουν σε ένα από τα γρανάζια του μέλλοντος, της λεγόμενης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε νέα μυαλά και μια διαφορετική πνοή. 

Δείτε το αφιέρωμα.