Μια πληροφορία έχει φτάσει στους επαγγελματίες εστίασης και τους εμπόρους της Πάτρας.

Σύμφωνα με αυτή η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να δώσει το επίδομα των 800 ευρώ και στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πάνω από πέντε εργαζόμενους, έτσι ώστε να βοηθήσει και τους ανθρώπους αυτούς που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους και δεν έχουν έσοδα για να ζήσουν.

Όμως για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα νεότερο πάνω σε αυτό, πέρα από ένα σχετικό δελτίο Τύπου που αναφέρει τις προθέσεις της κυβέρνησης στο όλο ζήτημα. Από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία ΚΥΑ κανείς δεν μπορεί να πει κάτι περισσότερο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αποκομίσει επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης, όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που είναι να παρθούν στο Eurogroup.

Μέχρι ώρας ένα μεγάλο ποσοστό των επαγγελματιών της εστίασης και του εμπορίου δεν δικαιούται το επίδομα αυτό, εξαιτίας του "παράθυρου" αυτού. 

Πάντως, αν τελικά δοθεί το επίδομα αυτό και στους επαγγελματίες με παραπάνω από πέντε εργαζόμενους θα είναι η αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας που έχει γίνει στα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρο Στεργίου ορισμένοι από αυτούς τους επαγγελματίες με τα μαγαζιά τους κλειστά, όχι μόνο δεν έχουν «λίπος» - γιατί αυτό ήταν το σκεπτικό της όλης απόφασης – αλλά αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για την επιβίωση τους.