Ένας χήρος με κινητικά πρoβλήματα από το Σάρεϊ κατάφερε να επιβιώσει έναν μήνα τρώγοντας πίτσα, μπισκότα σοκολάτας και πίνοντας κόκα κόλα διαίτης, αφού δεν είχε κανέναν να τον φροντίσει ή να του μαγειρέψει.

Ο Ντέιβιντ Χότζετ, 70 ετών, μετακόμισε στο Άλντερσοτ από το Μάντσεστερ με τη σύζυγό του στα μέσα της δεκαετίας του '90. Η σύζυγός του ωστόσο πέθανε το 2014 και ο ίδιος πάσχει από αρθρίτιδα στη σπονδυλική στήλη και έτσι απέκτησε κινητικά προβλήματα, ενώ κοντά του δεν έχει ούτε φίλους ούτε συγγενείς, Έτσι απέμεινε εντελώς μόνος του μέσα στην πανδημία και δεν ήξερε κανέναν που να μπορούσε να του κάνει κάποιες αγορές από το σουπερμάρκετ. Σύμφωνα με το SurreyLive, ο άνδρας επιβίωσε τρώγοντας πίτσα και σοκολατένια μπισκότα. Αναγκάστηκε να σηκωθεί έστω και με δυσκολία και να πάει στο σουπερμάρκετ όταν η πιτσαρία σταμάτησε τις τηλεφωνικές παραγγελίες.

Αστυνομικοί τον εντόπισαν και προσφέρθηκαν να κάνουν εκείνοι τις αγορές για εκείνον και έτσι του πήραν βασικά είδη ώστε να τρέφεται σωστά. Στη συνέχεια τον μετέφεραν με ασφάλεια σπίτι του και διασφάλισαν να υπάρχουν μέσα στήριξης του άνδρα. Μία γειτόνισσα 21 ετών που τον γνωρίζει από το 2013 πλέον ανέλαβε τις αγορές στο σουπερμάρκετ. Ο άνδρας ήταν στην αυτοαπομόνωση λόγω του φόβου του κορωνοϊού και κανείς δεν ήξερε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα και δεν είχε κανέναν κοντά του.

"Είμαι ολομόναχος με μια τηλεόραση σε τέσσερις τοίχους. Είμαι ξύπνιος τις 20 από τις 24 ώρες. Πιστεύω ότι θα κοιμηθώ αρκετά όταν πεθάνω. Μπορείτε να απολαμβάνετε τη ζωή όσο περισσότερο μπορείτε" είπε στο SurreyLive. Όσο για τη βοήθεια που δέχθηκε από τους πολίτες δήλωσε ότι του αποκατέστησε την πίστη στην ανθρωπότητα.Η κοπέλα που τον βοηθά είπε ότι αισθάνθηκε αηδία που ένας ηλικιωμένος και σε ευάλωτη θέση άνθρωπος ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση. "Κανείς άλλος από τη γειτονιά δεν του προσέφερε βοήθεια. Είναι δύο άνθρωποι που μένουν εκεί και βγαίνουν συχνά έξω και είναι γεροί και υγιείς".


Πηγή: Daily Mail