Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, έχασε τον πατέρα του, ο οποίος διέμενε σε γηροκομείο τον τελευταίο χρόνο.

Ο Φρανσουά Ολάντ βρέθηκε αντιμέτωπος με τις δυσκολίες που θέτει η πανδημία του κορωνοϊού για ανθρώπους που χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα και ενώ βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα μετάδοσης του ιού.

Επιπλέον, ο θάνατος του 96χρονου πατέρα του Γάλλου προέδρου, έρχεται την ώρα που η χώρα παρατηρεί μια «ανοιχτή» πληγή στα γηροκομεία της χώρας, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 2.000 ηλικιωμένοι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Γιατρός στο επάγγελμα, ο πατέρας του Φρανσουά Ολάντ έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, από φυσικά αίτια, που δεν φαίνεται να έχουν «κάποια σχέση με τη νόσο Covid-19», που προκαλεί ο κορωνοϊός.

«Θα ήθελα να τιμήσω όσους εργάζονται στα γηροκομεία που μάχονται ενάντια στον ιό, αλλά συντροφεύουν επίσης τα ηλικιωμένα άτομα αυτή την τόσο δύσκολη, αλλά και αγχωτική περίοδο, μένοντας πλάι τους ως το τέλος της ζωής τους» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας τηλεφωνικά με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε επίσης ειδική αναφορά «σε όλους εκείνους που αποδεικνύουν πως η δημόσια υγεία είναι εγγύηση για όλους τους Γάλλους».

Φρανσουά Ολάντ: «Βάρβαρο να μην μπορείς να δεις τους δικούς σου πριν φύγουν»

«Είναι πολύ πιο δύσκολο για πολλούς Γάλλους, να χάνουν κάποιον αγαπημένο τους σε αυτή την περίοδο, οπότε και είναι αδύνατο να τον επισκεφτούν» παραδέχτηκε ο Φρανσουά Ολάντ. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλία σημείωσε πως εν μέσω καραντίνας ακόμη και η κηδεία των θανόντων είναι δύσκολη και πολύ πιο χρονοβόρα.

«Να μην μπορείς να δεις τους δικούς σου πριν φύγουν είναι μια σκληρή κατάσταση για πολλούς από εμάς. Βρέθηκα κι εγώ σε αυτή τη δύσκολη θέση, μιλούσαμε τηλεφωνικά με τον πατέρα μου, αλλά δεν μπόρεσα να τον επισκεφτώ. Ήμουν υποχρεωμένος να περιμένω, ώσπου να τον δω σε δωμάτιο νεκροτομείου την επομένη», είπε.

«Η εθνική ενότητα είναι η μόνη συνθήκη που μπορεί να τηρήσει η κοινωνία μας σε μια τέτοια στιγμή που μας απασχολεί όλους σαν ανθρώπους» είπε ο Φρανσουά Ολάντ κλείνοντας, θυμίζοντας μια παρόμοια κατάσταση που κλήθηκε να διαχειριστεί εκείνος, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Νίκαια το 2015.