Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάασει τη ζωή τους και χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν δηλητηριαστεί στο Ιράν μετά από κατανάλωση αλκοόλ υψηλής περιεκτικότητας, πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν με αυτό τον τρόπο να «νικήσουν» τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 600 είναι οι άνθρωποι που έχουν πεθάνει, επιχειρώντας αυτού του τύπου τη «θεραπεία» και περίπου 3.000 βρίσκονται στο νοσοκομείο, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας.

«Οι αριθμοί είναι πολύ υψηλοί και είναι πέρα ​​από τις προσδοκίες μας. Η κατανάλωση οινοπνεύματος δεν είναι θεραπεία αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σε άλλες δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, πρόσθεσε: «Διάφοροι άνθρωποι έχουν συλληφθεί, καθώς προκαλούν αυτές τις ενέργειες... και θα τους αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά. Πρέπει να λογοδοτούν για τις εγκληματικές πράξεις τους και την πρόκληση ζημιών στους πολίτες».

Σημειώνεται πως το Ιράν αποτελεί τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο απο κάθε άλλη στη Μέση Ανατολή, έχοντας επιβεβαιώσει 62.589 κρούσματα του ιού και 3.872 θανάτους.