Η Φλόγα, σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, συνεχίζει το έργο της αυτές τις δύσκολες μέρες του κορωνοϊού και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

"Συνεχίζουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στις οικογένειές μας με την ελπίδα ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, έτσι όπως εμείς μάθαμε να τη ζούμε, ανάμεσα στο Νοσοκομείο, τις θεραπείες, τις καραντίνες.

Προστατεύουμε τα παιδιά μας

Βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και προστασία των παιδιών μας, που αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Γι’ αυτό:

Λειτουργούμε τους 4  ξενώνες μας με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ζητήσαμε καθοδήγηση από τους γιατρούς μας και εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες τους για να προστατεύσουμε τις 50 οικογένειες που φιλοξενούμε. Παιδιά και γονείς συνεργάζονται άψογα με το προσωπικό που παραμένει στη θέση του και φροντίζει με κάθε τρόπο τις ανάγκες τους.
Εντατικοποιήσαμε τη «Νοσηλεία στο Σπίτι».  Αυξήσαμε τις επισκέψεις σε όλη την Αττική και επεκτείναμε το πρόγραμμα και στα παιδιά των ξενώνων. Έτσι, μειώνουμε όσο γίνεται τις επισκέψεις των παιδιών στα εξωτερικά ιατρεία των τριών ογκολογικών τμημάτων του ΕΛΠΙΔΑ, περιορίζουμε τις μετακινήσεις των παιδιών και επομένως την έκθεσή τους στον κορωνοϊό.

Παρά τις δυσκολίες,  εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας:

Ζητήσαμε από το ΕΚΠΑ  την ανανέωση για 1 ακόμα έτος της απασχόλησης 3 Ιατρών -Πανεπιστημιακών Υποτρόφων στα Ογκολογικά Τμήματα του ΕΛΠΙΔΑ (€ 65 χιλ.).   
Παραγγείλαμε και περιμένουμε την παράδοση μικροβιολογικού εξοπλισμού στο Τμήμα Μοριακής Διάγνωσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», καθώς και την προμήθεια ειδικών συσκευών για τη λήψη δειγμάτων αέρα και επιφανειών, κατόπιν αιτήματος του αιτήματος (κόστος € 45 χιλ.). 
Σε συνεργασία με το Χάρισε Ζωή (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή» έχουμε αποστείλει στην Αμερική 4.000 δείγματα μυελού των οστών για τυποποίηση.

Στο Τμήμα Πάτρας

Το Τμήμα Πάτρας της «ΦΛΟΓΑΣ» σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική τον διευθυντή της, Γαβριήλ Δημητρίου, και τη γιατρό του Συλλόγου, Αφροδίτη Γκινοπούλου, παρέχουν σε όλα τα παιδιά είτε βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας είτε στο στάδιο του επανελέγχου κατ’ οίκον ιατρικές υπηρεσίες και φροντίδα. Πέραν των άλλων υπάρχει μέριμνα για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων χωρίς να μετακινούνται τα παιδιά στα νοσοκομεία.
Επίσης η κ. Γκινοπούλου βρίσκεται σε συνεργασία με τους παιδοογκολόγους των νοσοκομείων της Αθήνας για κάθε παιδί που βρίσκεται στο στάδιο της παρακολούθησης.

Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας 

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθειά σας είναι πιο πολύτιμη από ποτέ. Μπορείτε να μας βοηθήσετε με:

Ένα τηλεφώνημα στο 19813.
Κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας.
Αγορές από το Eshop μας 
Εθελοντική αιμοδοσία στα Νοσοκομεία Παίδων."