Αυτές τις μέρες, εγκλωβισμένοι μέσα στο σπίτι, ο καθένας από εμάς αναζητάει τρόπους για να περάσει ευχάριστα την ώρα του και να «σπάσει» κάπως την μονοτονία της καραντίνας.

Όσοι μάλιστα βρίσκουν αυτούς τους τρόπους τους προτείνουν μέσω του διαδικτύου, του youtube και των social media και στους άλλους.

Η Ευθυμία Μυλωνά είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής  με σπουδές στο τμήμα των ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχοντας ειδικότητα την ενόργανη γυμναστική τους παραδοσιακούς χορούς και τη γυμναστική.

Είναι σύζυγος του προπονητή της Παναχαϊκής Νίκου Πλέα. Αυτές τις μέρες κλεισμένη και η ίδια στο σπίτι της σκέφτηκε να προτείνει ορισμένες λύσεις στους μαθητές της και στους διαδικτυακούς της φίλους για να περάσουν κάπως ευχάριστα την ώρα.

Οι λύσεις αυτές δεν θα μπορούσαν να μην είχαν κατεύθυνση την γυμναστική και ήδη το βίντεο που συμμετέχει η ίδια μαζί με τα τρία της παιδιά, την Φωτεινή, την Χρυσούλα και τον Γιώργο, έχει αρκετά views.

Η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: «Το βίντεο έχει να κάνει με ορισμένες ασκήσεις εκγύμνασης για όλη την οικογένεια που προτείνουμε για αυτές τις μέρες που βρισκόμαστε σπίτι. Οι ασκήσεις αυτές δεν έχουν μόνο τον χαρακτήρα της άσκησης και της εκγύμνασης, αλλά και του παιχνιδιού».

Η εκπαιδεύτρια Φυσικής Αγωγής προσπαθεί και αυτή μαζί με την οικογένεια της στις νέες συνθήκες που έφερε στη ζωή μας η πανδημία. «Σίγουρα είναι δύσκολο για όλους, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να περάσουμε όσο γίνεται πιο ευχάριστα αυτές τις μέρες, ελπίζοντας ότι θα τελειώσει όλο αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα. Εύχομαι στον κόσμο καλή δύναμη, κουράγιο και πάνω από όλα υγεία».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βίντεο ήδη έχει ανέβει σε μία από τις δύο πλατφόρμες του πανελλήνιου σχολικού δικτύου και έτσι το παρακολουθούν και οι μαθητές μαζί με τις οικογένειες τους. Η Ευθυμία Μυλωνά διδάσκει σε τρία σχολεία, στο 1ο, στο 19ο και στο 6ο και έτσι το βίντεο απευθύνεται σε περισσότερους από 200 μαθητές. 


Παιχνίδια με χαρτόμπαλες στο σπίτι