Πιο αυστηρά κάνουν τα μέτρα περιορισμού οι γαλλικές Αρχές,στην πρωτεύουσα της χώρας, το Παρίσι, απαγορεύοντας στους κατοίκους τις αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, με στόχο την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η κίνηση αυτή έρχεται αφού πολλοί Γάλλοι πολιτικοί και γιατροί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι οι δρόμοι του Παρισιού εξακολουθούν να είναι γεμάτοι από ανθρώπους που τρέχουν ή συνωστίζονται στις αγορές, παρά τις κυβερνητικές εντολές για να μείνουν εντός των σπιτιών όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες απαγορεύονται από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα

Η αστυνομία της πόλης και το δημαρχείο ανακοίνωσαν σε κοινή τους δήλωση πως από την Τετάρτη δεν θα επιτρέπονται πλέον οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ αυτών των ωρών, και πως όσοι επιθυμούν να αθληθούν θα πρέπει να το κάνουν μεταξύ 7 το βράδυ και 10 το πρωί.

«Από τις 8 Απριλίου 2020, οι ατομικές αθλητικές δραστηριότητες δεν θα επιτρέπονται πλέον μεταξύ 10 π.μ. και 7 μ.μ. σε όλη την επικράτεια του Παρισιού και επομένως όποιος επιθυμεί να αθληθεί θα το κάνει μεταξύ 7 μ.μ. και 10 π.μ. όταν τα πλήθη στους δρόμους είναι μικρότερα».

Δεν έχει φτάσει ακόμη το αποκορύφωμα της έξαρσης κορωνοϊού στη Γαλλία

Την ίδια ώρα, η επιδημία κορωνοϊού κορυφώνεται: Η Γαλλία δεν έχει φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμα της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέρ Βεράν, που δήλωσε ότι «βρισκόμαστε ακόμη σε επιδείνωση της φάσης της επιδημίας».

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Γαλλία συνεχίζει να ανεβαίνει δραματικά – 833 άτομα πέθαναν από τον ιό εντός 24ώρου, δήλωσε χθες ο Βεράν. Η Γαλλία πλησιάζει τα 99.000 κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Περίπου 8.911 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, όπως δείχνουν τα στοιχεία.